"Hoe ik me die wedstrijd voorstel? Hel! Hel Hel in Rotterdam!''

"Hoe ik me die wedstrijd voorstel? Hel! Hel Hel in Rotterdam!''

De Kroatische trainer van Shakhtar Donetsk, Igor Jovicevic, houdt niet bepaald een blad voor zijn mond zo blijkt na de wedstrijd tegen Feyenoord. De oud-trainer van Dinamo Zagreb ziet de kwaliteit van de Rotterdammers, maar is meer dan strijdbaar als hij denkt aan de return in De Kuip.

Over de heenwedstrijd is de coach kort: "Het was moeilijk, Feyenoord is een goede ploeg. Maar we vechten nog. Feyenoord verdiende het doelpunt zeker." Dat Jovicevic zo lovend is over de Stadionclub betekent niet dat hij zich gewonnen geeft: "Al ben je honderdvoudig kampioen van Nederland, met ons ben je niet zomaar klaar."

De motivatie die uit zijn woorden spreekt, komt uit het hart: "We spelen en vechten voor het leger van Oekraïne, dat ons beschermt. Het is onze kracht dat we toch trainen, dat we toch twintig uur in de bus zitten voor een wedstrijd, heen én terug."

De wedstrijd in De Kuip is wel een heel ander verhaal. "Hoe ik me die wedstrijd voorstel? Hel! Hel Hel in Rotterdam! Maar het is belangrijk dat we nog in leven zijn. Over het algemeen spelen we tegen grotere teams die meer geld hebben, maar we leven nog steeds. Dat maakt met trots."

Jovicevic sluit af met een analyse op de verhoudingen in Rotterdam. Hij geeft aan dat Feyenoord wellicht bezig is met andere zaken. "We speelden deze heenwedstrijd zonder wat belangrijke spelers, ik denk dat Feyenoord dat heel goed weet. Ik denk dat ze ervan wilden profiteren door hier te winnen, ook omdat ze drie dagen na de return op bezoek gaan bij Ajax. Dat is een cruciaal duel voor ze."

Lees meer over
De Kuip Sjachtar Donetsk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties