''Hij was de stille kracht in het gros van de wedstrijden''

''Hij was de stille kracht in het gros van de wedstrijden''

De afgelopen dagen gaat het vooral over Orkun Kökcü en Santiago Gimenez. De Slowaak Dávid Hancko wordt amper besproken. De centrale verdediger werd door trainer Arne Slot bestempeld als de beste aankoop die Feyenoord afgelopen zomer heeft gedaan. Hancko stond er direct en door zijn goede spel is er geen moment meer gedacht aan de vertrokken Argentijn Marcos Senesi.

''Kökcü vond ik vooral in de tweede seizoenshelft erg goed, Santiago Gimenez heeft zijn waarde als spits bewezen, Lutsharel Geertruida heeft een heel goed seizoen gedraaid en Mats Wieffer heeft het sinds de winter ook goed gedaan. Maar degene die het vanaf dag één heeft bewezen en er gelijk stond, was Hancko'', vertelt oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk in Voetbal International.

''Hij heeft de onverzettelijkheid van een echte verdediger, maar niet het blinde. Als aanvaller weet je nooit wat hij doet. Sommige verdedigers zitten altijd kort op je, andere verdedigers juist nooit, dan weet je waar je aan toe bent. Maar Hancko kan het afwisselen, dat is het vervelendste als spits. Daarbij heeft hij ook nog een paar goals voor zijn rekening genomen, dat is altijd prettig.''

Van Hooijdonk blijft complimenten uitdelen aan de Slowaak. ''Ik snap dat het niet de meest sexy speler is, ik geniet ook meer van een steekbal van Kökcü of een stiftje van Gimenez, maar ik vond Hancko de meest stabiele factor. Hij was de stille kracht in het gros van de wedstrijden, hij heeft ook alles gespeeld. Ik vind hem heel compleet: hij heeft de snelheid, de duelkracht en de inspeelpass. Dan maak je een elftal direct beter.''

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties