"Hij heeft een bepaalde metamorfose ondergaan als voetballer"

"Hij heeft een bepaalde metamorfose ondergaan als voetballer"

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag in de Champions League praten bijna alle analisten over het goede spel van Feyenoord, de ongekende klasse van Santiago Gimenez en ook wat Arne Slot moet doen met Ramiz Zerrouki. Met dat laatste werd ook een deel van de uitzending Voetbalpraat gevuld.

Kan het ook een valkuil zijn voor Feyenoord als ze zo zelfverzekerd zijn als in de afgelopen weken? "Dat denk ik niet", vindt Kees Kwakman. "Ik denk dat het als voetballer alleen maar geweldig is dat je het veld instapt en precies weet wat je moet doen. En dat je zoveel vertrouwen hebt dat je ook weet dat als iemand een keer niet speelt, een ander het op een geweldige manier invult."

Kwakman is vooral heel erg onder de indruk van het middenveld van Feyenoord. "Daar zit zoveel variatie en beweging in. En loopvermogen, ook nog eens. Die spelers die zien dat zelf ook. En als je het dan van nature niet in je had als speler, dan heeft de technische staf van Feyenoord het er wel ingekregen. Dat is wel echt schitterend om te zien. Dat lijkt me voor een tegenstander heel moeilijk. Dan heb je een plan, maar dan hebben die spelers zelf die kwaliteit om daar dan weer onderuit te spelen."

Zerrouki
Zerrouki keert komend weekend terug bij de club die hem een lange tijd niet de stap liet maken naar Feyenoord. Met de blessure van Yankuba Minteh en Luka Ivanušec die nog niet helemaal fit is voor negentig minuten, komt de vraag of de middenvelder ook zondag in de basis zal starten. "Ik vond die Ivanušec nog niet helemaal topfit overkomen, dus ik geloof niet dat Slot die direct gaat laten starten."

Ook FC Twente-watcher Leon ten Voorde zit aan tafel en verwacht dat Zerrouki mooi ontvangen zal worden als hij in de basis begint. "Mikos Gouka zei dat Zerrouki is gehaald voor de grote wedstrijden, dus in Enschede denken ze nu 'is dit een grote wedstrijd of niet?' Dat zullen we zondag aan de opstelling zien. Zerrouki is mega populair bij de aanhang en iedereen gunde hem ook die transfer. Hij heeft zich altijd keurig opgesteld naar de club, was teleurgesteld maar heeft zich altijd heel positief uitgelaten. Tot de laatste snik ging hij er vorig jaar met dat masker vol voor. Hij was nog heel belangrijk met een goal tegen Sparta. Hij wordt zondag absoluut heel goed onthaald, en zo hoort het ook."

"Hij heeft er ook jarenlang bij Twente een beetje bijgehangen", vervolgt Ten Voorde over Zerrouki zijn tijd in Enschede. "Op zijn zeventiende kwam hij naar Twente en hij kreeg altijd wel een contractje omdat ze er nog ééntje nodig hadden voor de training, dat gevoel had je altijd. Eigenlijk was het wel voorbij, totdat hij onder Ron Jans ineens de kans kreeg. Hij heeft gezien dat hij zijn spel moest veranderen, dus hij heeft een bepaalde metamorfose ondergaan als voetballer."

Wieffer
Ook Mats Wieffer keer terug bij de club waar hij als jeugdspeler speelde. Het talent dat Feyenoord wel in hem zag, werd in Enschede niet gezien en dus vertrok de middenvelder naar Excelsior. "Wieffer is wel heel erg pijnlijk. Hij heeft ooit vier minuten in het eerste elftal gespeeld, echt een jongen uit de streek. Ze vonden hem een beetje een rare knakker, altijd een weerwoord en hij kreeg ruzie met Pusic. Daar moest ik ook wel om lachen bij Feyenoord, want bij Twente waren dat namelijk niet echt dikke vrienden."

"Hij heeft een bepaalde metamorfose ondergaan als voetballer"
Bij Feyenoord konden Wieffer en Pusic duidelijk wel goed met elkaar opschieten.
Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties