"Ik ben heel erg benieuwd wat er gaat gebeuren als Ivanušec terugkeert"

"Ik ben heel erg benieuwd wat er gaat gebeuren als Ivanušec terugkeert"

Zoals gebruikelijk wordt er op de lokale zender van RTV Rijnmond teruggeblikt op de Europese wedstrijd van Feyenoord. Het elftal van Arne Slot heeft afgelopen week in de Champions League indruk gemaakt tegen Lazio en zijn momenteel koploper in groep E. Michiel Kramer geniet van zijn oude club.

"Het is ook wel eens anders geweest", begint de oud-spits van Feyenoord met een grote glimlach in het praatprogramma FC Rijnmond. "Maar het mooie eraan is, dat ze op dit niveau, tegen echt goede tegenstanders, gewoon dominant kunnen zijn. Dat is echt wel uitzonderlijk. We hebben Feyenoord niet vaak zo goed zien spelen. Dat is echt heel leuk en bijzonder."

Ramiz Zerrouki
"Zowel tegen Atlético Madrid als nu tegen Lazio kan het dus wel", reageert Kramer op de mensen die vonden dat Zerrouki en Mats Wieffer niet samen op één middenveld konden spelen. "Ik vind het wel heel knap hoor. Zerrouki speelt natuurlijk niet alle wedstrijden in de competitie, dus als je er dan op het hoogste niveau tegen zulke tegenstanders moet staan, en hij doet het ook gewoon, dan vind ik dat wel heel knap."

Waarom het elftal van Maurizio Sarri onder anderen Zerrouki niet onder controle kreeg? "Feyenoord deed het gewoon heel erg goed. Waar Feyenoord een beetje bekend om staat met die laatste vier dicht bij elkaar op het moment dat ze druk willen zetten, dan spelen ze er snel onderuit. Op het moment dat Immobile door de as druk ging zetten, kwam er een middenvelder vrij. Dat wil zeggen dat ze dat tactisch goed hebben gezien. De zwaktes van Lazio kwamen helemaal bloot te liggen."

Eigenlijk kan Slot het niet meer maken om de international van Algerije op de bank te zetten, maar voor wie moet hij in de basis? Na de wedstrijd tegen FC Twente is Luka Ivanušec namelijk weer fit genoeg om in de basis te starten. "Ik ben heel erg benieuwd wat er gaat gebeuren als Ivanušec terugkeert", haakt Van Eersel in. "Op die plek speelt Paixão nu namelijk aan de linkerkant. Stel Ivanušec is weer fit en je zou Paixão terug op rechts doen. Waar komt Stengs dan te spelen? Dus als Zerrouki inderdaad in de basis komt, ten koste van wie dan?" Normaliter belanden Calvin Stengs en Quinten Timber natuurlijk niet op de bank, terwijl Paixão en Mats Wieffer ook goed presteren. Een luxeprobleem dus voor de trainer van Feyenoord.

Fitheid
"Op het moment dat je op zo’n hoog niveau tegen Atlético en Lazio speelt, dan word je ook fysiek nog beter", stelt Kramer als de fysieke staat van de spelers ter sprake komt. "Dus de fitheid die ze al hadden, wordt nu alleen maar beter omdat ze tegen betere tegenstanders spelen. Dat laat zien dat ze nu al fit zijn en nog fitter worden naarmate het seizoen vordert. Dat is alleen maar positief voor zo’n elftal. Op het moment dat alles wat ze trainingen ook echt uitkomt in de wedstrijd, gaan ze echt geloven in de manier van werken. Dat is het bijzondere wat er met Slot en de staf aan de hand is. Ze krijgen die spelers zover dat ze allemaal geloven in het feit dat ze tegen iedere tegenstander kans maken om te winnen."

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties