"Hij gaat groeien en dit wordt een gouden spits voor Feyenoord"

"Hij gaat groeien en dit wordt een gouden spits voor Feyenoord"

De wedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen was de wedstrijd van de nieuwkomers. Liefst vier spelers maakten hun eerste treffer in het rood-wit en Dávid Hancko kende een ijzersterk debuut. Oud-Feyenoorder Pierre Vermeulen lichtte het optreden van de verdediger en van doelpuntenmaker Santiago Gimenez uit.

Vermeulen stelde deze week namens De Telegraaf het Elftal van de Week samen en had daarin plek voor de twee Feyenoorders. "Dávid Hancko maakte een uitstekende entree bij Feyenoord", begon hij. "Sommige jongens hebben geen kostuum nodig om ergens direct goed voor de dag te komen. Je ziet aan alles dat hij de klasse heeft. Hij is een vrij stevige jongen en straalt echt wat uit."

Maar ook Hancko's spel aan de bal viel de negenvoudig Oranje-international op. "Voor een verdediger heeft hij een enorme aanvallende drive, waar ook een assist uit voortkwam. Als hij gaat lopen, dan valt hij niet meer stil. Dat wordt echt een aanwinst voor Feyenoord."

Voorin werd Vermeulen overtuigd door Gimenez door de manier waarop hij de 2-0 binnenschoot. "In die ene actie had ik al het gevoel dat die jongen er komt. Hij gaat veel scoren. Hij gaat groeien en dit wordt een gouden spits voor Feyenoord. In de loopactie en de rust bij het afwerken zag je de kwaliteit."

Elftal van de Week (Telegraaf):
Lars Unnerstall (FC Twente); Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Edson Álvarez (Ajax), Dávid Hancko, Laros Duarte (FC Groningen); Ibrahim Sangaré (PSV), Amin Sarr (sc Heerenveen), Joey Veerman (PSV); Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen), Santiago Gimenez, Cody Gakpo (PSV)

Lees meer over
Dávid Hancko Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties