Van Hanegem: ''4-0 is leuk, maar het was te lang 1-0''

Van Hanegem: ''4-0 is leuk, maar het was te lang 1-0''

Willem van Hanegem is van mening dat clubs in Nederland zijn doorgeslagen. Ook de kleine clubs in de Eredivisie hanteren amper meer de lange bal en opbouwen van achteruit is heilig verklaard. Voor topclubs, die hoog druk willen zetten, is het juist een groot voordeel.

''Sterker nog, als tegenstander hoop je toch dat ze voor dat soort imbeciele oplossingen kiezen? Gratis doelpunten zijn het'', vertelt de Kromme in het Algemeen Dagblad. Afgelopen week zag hij het zelfs misgaan bij PSV en dat leverde uitschakeling in de Champions League op. ''Het wemelt ervan. FC Emmen komt naar de Kuip en gaat vrolijk in het eigen zestienmetergebied opbouwen.''

''Ik vraag me al zo lang af waarom clubs dat toch doen? Ze willen allemaal maar Manchester City imiteren, maar het is gewoon klinkklare onzin.'' Van Hanegem ziet ook dat in het voetbal te enthousiast wordt gereageerd op een overwinning en neemt PSV al voorbeeld. De Eindhovenaren wonnen van AS Monaco en het feest was groot. Alleen daarna werd er pijnlijk verloren van Rangers FC.

Van Hanegem hoopt dat Feyenoord daar anders mee omgaat nu er ruim is gewonnen van FC Emmen. Voor de ploeg van trainer Arne Slot is er nog voldoende werk aan de winkel en moeten de spelers hongerig blijven. Iets dat wel goed lijkt te zitten in de huidige selectie. ''Feyenoord moet zich realiseren dat het twee minuten voor tijd nog maar 1-0 stond tegen Emmen. 4-0 is leuk, maar het was te lang 1-0. Al vond ik het debuut van David Hancko wel uitstekend.''

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties