''Het zou heel goed voor hem zijn om nog een jaar extra te blijven''

''Het zou heel goed voor hem zijn om nog een jaar extra te blijven''

Santiago Gimenez is bezig aan een goed seizoen bij Feyenoord. De Mexicaan staat dan ook volop in de belangstelling en scouts zitten wekelijks op de tribune om zijn ontwikkeling van dichtbij te volgen. Trainer Arne Slot is van mening dat het goed voor zijn ontwikkeling is om nog één seizoen bij Feyenoord te blijven.

"Gimenez kan nog veel beter'', begint Slot op het clubkanaal van de Rotterdammers. De spits kwam afgelopen zomer over van Cruz Azul. ''Hij is 21 jaar oud en pas een half jaar bij ons in een andere competitie en op een ander continent. Het zou bijzonder zijn als een speler van 21 jaar oud nu al op zijn hoogtepunt zou zitten, dat lijkt me ook niet waarschijnlijk."

"We zijn bezig om hem zo compleet mogelijk te maken. We hebben eerst geprobeerd om hem vooral fitter te krijgen, dat is behoorlijk goed gelukt. Hij kan het steeds beter volhouden. De kwaliteiten die hij heeft, had hij in het begin ook al. Nu proberen we hem niet alleen allrounder te maken, maar ook beter te gebruiken. Daar hebben we niet alleen hem voor nodig, maar ook zijn medespelers."

Volop belangstelling
LOSC Lille, Crystal Palace, Leicester City, Aston Villa, Brentford, Brighton & Hove Albion FC, FC Porto en Benfica zijn in de wandelgangen gelinkt aan Gimenez. Slot is duidelijk wanneer er gevraagd wordt wat de spits aankomende zomer moet doen. "Ik zou heel graag zien dat Santiago nog langer bij Feyenoord blijft. Het zou heel goed voor hem zijn om nog een jaar extra te blijven en dat advies zal ik hem ook geven, maar ik kan moeilijk inschatten wat zijn wil is en welke kansen hij kan krijgen.''

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties