''Het zal afhangen van het tactisch plan van Arne Slot''

''Het zal afhangen van het tactisch plan van Arne Slot''

Feyenoord treft Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. Het zal een zware opgave worden om ten koste van de Fransen door te stoten naar de finale, maar Ligue 1-kenner en voetbalcommentator Onno Hansum ziet wel kansen voor de Rotterdammers.

"Want hoe groot was de kans dat Feyenoord de UEFA Cup in 2002 zou winnen? Of ze gaan winnen of verliezen durf ik niet te zeggen, maar ik denk dat Feyenoord Olympique Marseille kan verslaan. Die finaleplek zit er in", aldus Hansum tegenover Rijnmond. "Het is een goed voetballende ploeg en op papier ook met wat bekende grote namen. Ze zijn een grote club met een groot stadion. Het is net zoals Feyenoord een voormalig Europa Cup 1 winnaar. Ze zijn redelijk op de weg terug om weer een topclub te worden."

"Vergeet niet dat Marseille ook een begroting van een miljoen of 200 heeft", zo vervolgt Hansum, die dus wel kansen ziet voor Feyenoord. "Bijvoorbeeld dat hun eerste doelman niet speelt. Zij hebben ervoor gekozen om te spelen met Steve Mandanda. Hij is 37 jaar en keept alle beker en Europese wedstrijden. Achterin zijn ze redelijk kwetsbaar. Boubacar Kamara staat achterin en ik denk dat dat Cyriel Dessers of Bryan Linssen met hun slimmigheidjes wel gebruik kunnen maken van de achterhoede. Dat is de zwakste linie van de Franse topclub."

Het is nog de vraag of er supporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden. "De supporters daar zijn gelijkwaardig aan Het Legioen van Feyenoord. Het kan er heel fanatiek aan toe gaan. Ik heb wel het idee dat sommige spelers bij Feyenoord dat juist wel mooi vinden. Daar kun je ook je voordeel uithalen." Wie is volgens Hansum de favoriet? "Toch Feyenoord. Olympique Marseille heeft ook een aantal blessures en twijfelgevallen voor de duels met Feyenoord. Maar het blijft een Europese halve finale, op welk niveau het dan ook is. Het zal afhangen van het tactisch plan van Arne Slot. Het zullen bloedstollende wedstrijden worden."

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties