''Het wordt tijd dat we die club een keer uitschakelen''

''Het wordt tijd dat we die club een keer uitschakelen''

David Hancko leeft met veel zelfvertrouwen toe naar de kraker tegen AS Roma. De Slowaak is een van de sterkhouders in de selectie van Feyenoord en is de laatste maanden in topvorm. Hancko kijkt uit naar de duels tegen de Italiaanse club in de tussenronde van de Europa League.

''AS Roma wordt wel een enorme uitdaging. Het wordt tijd dat we die club in de derde poging een keer uitschakelen'', vertelt Hancko in gesprek met het Algemeen Dagblad. Vanwege de lange afwezigheid van Gernot Trauner moet Stephan El Shaarawy, Lukaku en Paulo Dybala worden afgestopt met Thomas Beelen in het centrum van de verdediging.

Hancko heeft vertrouwen in de verdediger die afgelopen zomer overkwam uit de Keuken Kampioen Divisie. ''Tegen AZ was het in de beker alles of niets en Beelen deed het goed. Tegen Sparta zondagavond weer. Hij traint zo goed. Hij heeft zelfvertrouwen, hij is snel en agressief in de duels. Met Trauner speelde ik vijftig wedstrijden, dat is anders natuurlijk. Maar met Beelen klikt het ook. We zijn niet zwakker geworden of iets dergelijks.''

''Thomas heeft kwaliteiten'', concludeert Hancko, die tegen Sparta Rotterdam zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. ''Beelen traint al heel het seizoen mee. Pakt zijn minuten en hij is bij alle besprekingen, ook als we apart gingen zitten met de centrumverdedigers.'' Beelen gaat donderdag zijn debuut maken in de Europa League. De verdediger kwam dit seizoen wel al uit in de Champions League. De rechtspoot stond in de basis tijdens de uitwedstrijd tegen Celtic FC.

Blessures
Naast Trauner ontbreken ook Justin Bijlow (kuit), Gernot Trauner (hamstrings), Thomas van den Belt (hamstrings) en de jonge Gjivai Zechiël (knie). Alireza Jahanbakhsh zat afgelopen weekend voor het eerst op de bank, maar kon nog niet in de basis beginnen. De Iraniër was zondag op fysiek én mentaal vlak nog niet klaar om te beginnen. Donderdag is de buitenspeler wel klaar om te starten. Quinten Timber en Santiago Gimenez zijn beide nog twijfelgevallen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties