AS Roma verliest van Inter in aanloop naar Feyenoord

AS Roma verliest van Inter in aanloop naar Feyenoord

Feyenoord kan zich gaan opmaken voor een AS Roma met aanvallende intenties. De Romeinen hebben in korte tijd onder de nieuwe trainer Daniele De Rossi een ware metamorfose ondergaan. De aanvallende instelling was de afgelopen wedstrijden al te zien tegen de nummers achttien, negentien en twintig van de competitie. Ook tegen koploper Inter Milan werd geprobeerd het spel te maken al was het niet genoeg voor de drie punten.

Wanneer De Rossi geen concessies doet in zijn speelstijl voor de tussenronde van de Europa League, kan trainer Arne Slot een plan gaan verzinnen om de Italiaanse club het voetbal onmogelijk te maken. Feyenoord kan een voorbeeld nemen aan de eerste helft van Inter Milan. De uitploeg was zuiver aan de bal en kwam uiteindelijk verdiend uit een hoekschop op voorsprong. Francesco Acerbi kopte in de verre hoek bekeken raak.

AS Roma werd teruggedrongen en daardoor genoodzaakt om te loeren op een uitbraak. Uiteindelijk wist Gianluca Mancini uit een standaardsituatie doeltreffend binnen te koppen. De thuisploeg kwam via een counter vervolgens op voorsprong in een vermakelijke wedstrijd. Stephan El Shaarawy schoot via de binnenkant van de paal raak na een uitstekende individuele actie. Met oud-Feyenoorder Rick Karsdorp in de basis werd onder luid gejuich de kleedkamer opgezocht.

Naast Karsdorp stond ook oud-Eredivisie speler Angeliño in de basis, die tijdens de start van de tweede helft te aanvallend stond. Inter Milan profiteerde van de vrijheid aan de buitenkant, waardoor Marcus Thuram na een goede lage voorzet van Matteo Darmian kon binnenwerken. Niet veel later was de uitploeg opnieuw trefzeker. Thuram leek hem te maken, maar het was Angeliño die een voorzet in zijn eigen goal wist te werken. De linksback speelde een ongelukkige wedstrijd en werd na een uur spelen naar de kant gehaald.

AS Roma slaagde er in het laatste half uur van de wedstrijd niet meer in om te scoren. Vooral in de slotfase kreeg de aanstaande tegenstander van Feyenoord enkele grote kansen, maar Yann Sommer wist met enkele uitstekende reddingen zijn doel schoon te houden. In de extra tijd besliste Alessandro Bastoni het duel door de 2-4 binnen te schieten.

Voor De Rossi betekende de thuisnederlaag de eerste keer dat zijn team punten verloor sinds zijn aanstelling. AS Roma staat momenteel op de vijfde plaats in de Serie A en zal aankomende week naar Rotterdam afreizen om tegen Feyenoord te spelen. De wedstrijd tussen de Rotterdammers en AS Roma vindt plaats donderdagavond om 18:45 uur.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties