"Het was toch ingecalculeerd dat Feyenoord klappen zou oplopen?"

"Het was toch ingecalculeerd dat Feyenoord klappen zou oplopen?"

Hoewel Feyenoord 'gewoon' drie punten overhield aan het duel tegen NEC, was er na afloop genoeg reden tot kritiek. In de podcast van FC Rijnmond ontstond een discussie over hoe zwaar dat moet wegen. Dennis van Eersel hield namelijk geen goed gevoel over aan het duel en noemde het 'qua vermaak de leukste, maar qua niveau een van de minste wedstrijden van het seizoen'.

"Waar ligt jouw lat dan?", reageerde collega Sinclair Bischop. "Feyenoord heeft er de laatste weken misschien wel voor gezorgd dat jij de lat nu al bij PSV - Feyenoord (0-4, red.) legt. Het was van tevoren toch ingecalculeerd dat Feyenoord zo nu en dan klappen zou oplopen? Als je dat dan niet met puntverlies doet en je wint uiteindelijk met 5-3, dan vind ik dat die kritische noot weg mag blijven."

Van Eersel haalde inderdaad eerdere wedstrijden aan. "Feyenoord heeft dit seizoen al zo vaak laten zien hoe goed het kan verdedigen. Als je dan tegen promovendus NEC zó kwetsbaar bent, meer dan in andere wedstrijden, dan gaat er dus het nodige mis bij Feyenoord. Daar moet je je ogen niet voor sluiten. Ik ben blij dat Slot en Til (beiden reageerden kritisch na de wedstrijd, red.) dat ook niet doen."

Toch heeft Bischop Feyenoord al vaker matig zien verdedigen. "Drita, Utrecht, Elfsborg, nu NEC en Heerenveen toch ook wel", somde hij op. "Zo kan ik toch wel vijf wedstrijden opnoemen waar het verdedigend misging. Dat zit opgesloten in het spelsysteem, dat nog steeds verbeterd moet worden. Dat dat met vallen en opstaan gebeurt, is iets wat we ingecalculeerd hadden. Het proces gaat eigenlijk al veel te snel, dus hou er maar rekening mee dat we de komende weken wedstrijden gaan meemaken die misschien ook tegenvallen, maar in het proces wel logisch zijn."

Lees meer over
NEC
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties