"Het scherm staat daar veilig en Kooij kon gewoon kijken"

"Het scherm staat daar veilig en Kooij kon gewoon kijken"

Scheidsrechter Joey Kooij nam zaterdag ondanks bemoeienis van de VAR de beslissing om niet in te grijpen bij de 4-3 van Feyenoord. Dat zag hij goed, maar na afloop klonk veel kritiek dat hij zich liet beïnvloeden door het publiek in De Kuip. Scheidsrechterscoördinator Reinold Wiedemeijer vond dit onzin.

Vanuit het NEC-kamp was men vooral boos over de plek waarop Kooij de beelden terug moest kijken. Op bepaalde foto's leek hij daarbij heel dicht bij de tribunes te staan. Wiedemeijer reageerde daarop in Dit Was Het Weekend. "Hij stond bij Feyenoord in het begin tussen de dug-outs. Dan heb je weer het probleem dat spelers en trainers zich ermee gaan bemoeien. En ook daar zit publiek. In De Kuip zit het publiek er overal bovenop, dat maakt De Kuip ook zo mooi."

Zo is er uiteindelijk dus gekozen voor de huidige plek, waar Kooij afgelopen zaterdag stond. "Het scherm staat daar veilig, er staat een beveiliger voor en Kooij kon gewoon op het scherm kijken. Dat de supporters mee gaan roepen en blèren, dat doen ze in elk stadion. Daar moeten de scheidsrechters maar tegen kunnen", stelde Wiedemeijer.

Over het moment zelf zei hij dat zowel het ingrijpen van de VAR als het negeren van zijn advies door Kooij prima was. "Je hebt het gezien: het kolkte op dat moment al in De Kuip. Als het een cruciaal moment is, vinden wij er niks mis mee als een scheidsrechter naar het scherm wordt geroepen. We hebben ook wel eens scheidsrechters na afloop horen zeggen: 'had de VAR maar ingegrepen'."

Lees meer over
NEC
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties