Meijer over VAR-moment: "Niet het idee dat hij hem aan ons ging geven"

Meijer over VAR-moment: "Niet het idee dat hij hem aan ons ging geven"

Alsof de slotfase van Feyenoord - NEC nog niet spannend genoeg was, werd scheidsrechter Joey Kooij na de bevrijdende 4-3 ook nog naar het VAR-scherm geroepen. De arbiter besloot gelukkig het doelpunt niet af te keuren, al had NEC-trainer Rogier Meijer na afloop zijn twijfels over dat moment.

Voor de 4-3 ter sprake kwam, haalde Meijer ook de 3-3 al aan. "Dat was ook een moment waar Feyenoord het voordeel van de twijfel kreeg", zei hij tegenover ESPN. "De vierde man zei 'NEC', maar hij gaf 'm aan Feyenoord. Uiteindelijk komt daar de 3-3 uit."

"De 4-3 heb ik nog niet gezien, dus het is moeilijk oordelen voor mij", vervolgde Meijer, die ondanks dat toch een mening had over het moment. "Ik had niet het idee dat hij hem niet aan Feyenoord ging geven. Het VAR-scherm staat hier ongeveer tussen de toeschouwers en volgens mij ontplofte De Kuip al, dus ik had niet het idee dat ze hem tegen gingen krijgen."

Wanneer Meijer de beelden in het interview te zien krijgt, bleef hij bij zijn standpunt. "Zie jij Linssen naar de bal kijken, of niet?" zei hij over het moment waarbij Linssen twee NEC-verdedigers van de bal hield. "Dan kun je zeggen dat het licht is, maar hij heeft op geen enkel moment de intentie om de bal te spelen."

Overigens erkende Meijer dat zijn woorden ook met emotie te maken hadden. "Ik ben NEC-trainer, dus dan heb ik dit gevoel. Ik vind het ook gek dat een VAR-scherm tussen het publiek staat. Bij NEC staat het in een dug-out, afgeschermd. Dat zijn allemaal dingen die ik nu zeg omdat ik geëmotioneerd ben, maar ik had echt niet het gevoel dat hij hem aan ons ging geven."

Lees meer over
NEC
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties