"Het moet heel snel duidelijk zijn, dat gaat Feyenoord ook wel duidelijk maken"

"Het moet heel snel duidelijk zijn, dat gaat Feyenoord ook wel duidelijk maken"

In de laatste week van Eredivisieseizoen 2022/23 gaat het bij Feyenoord alleen nog maar over het wel of niet aanblijven van trainer Arne Slot. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur en maakte zelf duidelijk naar bepaalde clubs te willen luisteren. De vraag is niet alleen of hij vertrekt, maar ook wanneer alle partijen de knoop zullen doorhakken.

"Het is een heel aparte situatie", schetst clubwatcher Mikos Gouka in de AD Voetbal Podcast. "Slot zegt: 'Ik hoop snel op duidelijkheid', maar er is gewoon duidelijkheid. Er is namelijk geen club die zich voor hem heeft gemeld en hij heeft een doorlopend contract. Voor hem is alleen de vraag: klopt de club echt bij Feyenoord aan en zo ja, wat doet Feyenoord dan?"

"Voor Feyenoord is het helder, Te Kloese heeft een helder verhaal afgestoken", doelde Gouka op het optreden van de directeur bij Goedemorgen Eredivisie. "Er is geen club gekomen, dus waarom zou hij dan praten over een eventueel vertrek van de trainer? Daarnaast willen ze hem niet kwijt en heeft hij nog een tweejarig contract."

Afkoopsom
Als Tottenham zich daadwerkelijk zal melden, dan kan Feyenoord dus hoog inzetten wat betreft de afkoopsom. "Het record is Nagelsmann voor 25 miljoen euro. Als Feyenoord zo'n bedrag, of iets minder wil hebben, gaat Spurs er dan mee akkoord? Of wil Slot het dan harder spelen?" Woensdag meldt de zaakwaarneemster van Slot zich in De Kuip om onder meer daarover te praten.

Vizier op volgend seizoen
Intussen begint de tijd voor Slot en Feyenoord wel te dringen, stelt Gouka. Deze laatste weken maken niet zoveel uit, maar na Vitesse moet het vizier vol op het nieuwe seizoen. Het prolongeren van de titel, ver komen in de Champions League; daar moet alles op gericht zijn. Dan kan het niet zo zijn dat dit nog drie of vier weken duurt en dat hij dan alsnog weg is. Het moet snel duidelijk zijn. Dat gaat Feyenoord ook wel duidelijk maken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties