"Het kan dan een valkuil zijn dat je er te veel mee bezig blijft"

"Het kan dan een valkuil zijn dat je er te veel mee bezig blijft"

Marino Pusic staat inmiddels al zestien wedstrijden aan het roer bij Shakhtar Donetsk en werd onlangs uitgeschakeld in de Europa League door Olympique Marseille. De voormalig assistent-trainer van Feyenoord werkt onder hele unieke, en heftige, omstandigheden bij de club uit Oekraïne. Dit weekend had zijn ploeg een vrij weekend en is hij terug in Nederland. Dit gaf Pusic de mogelijkheid om aan te schuiven bij ESPN en te spreken over zijn omstandigheden, maar ook de samenwerking met Slot.

"Uiteraard hebben we wel taken verdeeld met elkaar, maar uiteindelijk was iedereen verantwoordelijk voor alles", begint Pusic bij Goedemorgen Eredivisie over de invulling van de technische staf bij Feyenoord. "Je hebt één eindbeslisser en dat is uiteindelijk Arne. Niemand was eerste, tweede of derde aanspreekpunt. Uiteraard discussieerden we met elkaar en daar was iedereen bij betrokken. Iedereen had zijn rol daarin en de vrijheid om een rol in te vullen en zijn mening te geven. Het was een fantastische samenwerking."

Valkuil
Hoewel het er bij Slot vaak op lijkt dat hij alles beheerst, mede door zijn uitstekende communicatieve vaardigheden, heeft de trainer van Feyenoord ook valkuilen. Pusic haalt het commentaar op scheidsrechters daarbij aan. "Ieder mens heeft zijn plus- en minpunten. Hij gaat heel diep in details en mist daardoor eigenlijk niks. Hij bereidt zich altijd 100% voor op diverse scenario’s. Dat vind ik heel knap. Maar we hebben het ook heel vaak over scheidsrechterlijke beslissingen en dat dat altijd impact heeft op een wedstrijd. Soms moet je het toch accepteren en dan gaan we verder."

"Je kan het als minpunt ervaren, maar misschien is het vooral voor je eigen gemoedstoestand beter dat je gewoon verder moet gaan. Elke valkuil kan ook een kracht zijn." In de media is het er ook vaak over gegaan als Slot commentaar had op een scheidsrechterlijke beslissing, maar dat lijkt de laatste periode wel een stuk minder te zijn bij de trainer van Feyenoord. "Je bent er wel nadrukkelijk mee bezig, dat je dat stuk ook niet aan het toeval over laat. Je mag daar ook best iets over zeggen, omdat het impact heeft op het resultaat van de wedstrijd. Dat vind ik de kracht van de trainer en het kan dan een valkuil zijn dat je er te veel mee bezig blijft, waardoor je veel energie kwijtraakt."

Lees meer over
Arne Slot Marino Pusic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties