Pusic: "Ik zie hem wel bij Feyenoord blijven na dit seizoen"

Pusic: "Ik zie hem wel bij Feyenoord blijven na dit seizoen"

Het is in de afgelopen periode veel gegaan over Marino Pusic. De huidige hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk verliet na jaren te hebben samengewerkt met Arne Slot zijn rol als assistent-trainer voor een nieuwe uitdaging. Afgelopen week was hij in Nederland om de Gouden Mossel in ontvangst te nemen en sprak hij uitgebreid met RTV Rijnmond.

"Geweldig om terug te zijn", begint Pusic na de uitreiking tegenover de lokale nieuwszender. De altijd vrolijke trainer kijkt terug op een hele mooie tijd bij Feyenoord. "Uiteraard is het kampioenschap een ultieme prijs, maar we hebben zoveel mooie momenten meegemaakt. Die kun je niet onderscheiden. Bij Feyenoord is bijna elke dag een bijzonder moment."

Pusic heeft de kolkende Kuip ingewisseld voor de lege tribunes in een land dat in oorlog is. Het zijn lastige omstandigheden, maar daar was hij zich van bewust bij het kiezen van deze uitdaging. "Je kunt niet Feyenoord niet missen. De club, de mensen, de spelers, de sfeer in het stadion. Alles. Dat is ook logisch als je zoveel mooie momenten bij een club hebt meegemaakt."

De Bosnisch-Kroatische trainer kijkt met een zeer goed gevoel terug op de tijd in Rotterdam. "Als ik zie waar we vandaan moesten komen, kunnen we met elkaar enorm trots zijn. We hebben een exceptionele prestatie neergezet. Iedereen binnen de club verdient complimenten, met name Arne Slot die als hoofdcoach leidinggevend is geweest."

Vriendschap
Naast de band die Pusic en Slot hebben opgebouwd op het veld, zijn ze ook goede vrienden geworden. "Ik ben bijzonder blij dat ik met Arne samengewerkt heb en daar zo'n vriendschap uit ontstaan is. Feyenoord mag ontzettend blij zijn met de persoon en trainer Arne Slot. Hij denkt mee, is sociaal. Maar tegelijkertijd ambitieus, gedetailleerd en hard werkend. Kenner van het spel. Hij heeft een buitengewone prestatie neergezet bij Feyenoord."

Als iemand dichtbij Slot heeft gestaan en een verwachting kan geven over zijn toekomst, is dat Pusic wel. De voormalig assistent-trainer sluit het niet uit dat de hoofdtrainer van Feyenoord nog langer in Rotterdam blijft. "Ik zie hem wel bij Feyenoord blijven na dit seizoen. Trainers van zijn kaliber zijn zeer gewild, maar ik denk niet dat zijn proces al klaar is. Er is altijd sprake van financiële mogelijkheden binnen een club, maar ik denk dat Arne nog niet is uitgekeken bij Feyenoord."

Lees meer over
Arne Slot Marino Pusic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties