"Het is wel een reële dreiging dat Feyenoord Slot kwijtraakt"

"Het is wel een reële dreiging dat Feyenoord Slot kwijtraakt"

Feyenoord kon afgelopen week opgelucht ademhalen. Dan gaat het even niet over de bekerontsnapping tegen NEC, maar het feit dat er definitief een streep kon door het vertrek van trainer Arne Slot naar Leeds United. Toch zal de club er wel degelijk rekening mee moeten houden dat de succescoach niet lang meer in Rotterdam-Zuid zal blijven.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad werd de interesse van Leeds United in Slot uitvoerig besproken. Het ging onder meer over de vraag wat voor clubs er komende zomer op de stoep zullen staan. "We praten wel een beetje alsof hij deze zomer sowieso weggaat", merkte Sjoerd Mossou echter op. "Er is nog wel een scenario denkbaar waarin ze de Champions League halen en hij blijft. Dan is er namelijk wel ruimte om te investeren."

Geen uitgemaakte zaak
Volgens Feyenoord-watcher Mikos Gouka is het sowieso nog geen uitgemaakte zaak dat Slot snel zal vertrekken. "Hij heeft ook z'n gezin, met kinderen die hun school moeten afmaken. Dus het kan best dat hij denkt: ik wacht nog even. Wat aan de andere kant meespeelt, is dat hij een vrij bescheiden speler was. Als voetballer is zijn bankrekening nog niet razendsnel gegroeid. Als er dan bedragen komen als in de Premier League, wordt het moeilijk om daar nee tegen te zeggen."

"Zoals Sjoerd zegt: er zijn best scenario's waarin hij blijft", vervolgde Gouka. "Maar ik denk wel dat ze bij Feyenoord verder moeten kijken en dat het een reële dreiging is dat ze hun trainer kwijtraken. Als ze de Champions League halen, opent dat voor Slot zelf ook weer deuren naar andere clubs. Er loert wel een gevaar."

Veel gecamoufleerd
"Ik denk dat veel Feyenoord-supporters zich daar best zorgen om maken", vulde Mossou aan. "En intern zullen ze dat ook een lastig dossier vinden. Slot heeft met zijn prestaties en met het voetbal het afgelopen anderhalf jaar natuurlijk veel gecamoufleerd. Hij beïnvloedt veel, wil aan veel touwtjes trekken. Ook in de organisatie. Als zo iemand wegvalt, is het toch weer afwachten hoe het verder gaat. Je hebt een soort nieuwe Slot nodig. Zie die maar te vinden."

Gouka: "Zo'n brede rug als Slot gaan ze niet vinden natuurlijk. Dan moet je een trainer hebben die hetzelfde niveau kan halen, waarvan wij het allemaal nog niet gezien hebben." Ook de clubwatcher erkende dat zaken als het stadiondossier, het geslonken eigen vermogen en de interne discussie over het aanblijven van Toon van Bodegom op de achtergrond zijn gebleven door de goede prestaties op het veld.

"Mensen zijn er niet of nauwelijks in geïnteresseerd, omdat Feyenoord op kampioenskoers ligt. Straks gaan ze Europa weer in, de vorige bekerronde hebben ze overleefd. Iedereen is er enthousiast over en al het andere willen ze op dit moment niet horen. Maar het is wel aan de orde."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties