"Het is de ultieme beloning voor de geweldige periode waar hij in zit"

"Het is de ultieme beloning voor de geweldige periode waar hij in zit"

Dat Lutsharel Geertruida een goed weekend achter de rug heeft, is een understatement. De verdediger werd voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, verlengde zijn contract bij Feyenoord met een seizoen en tekende zondag voor de winnende treffer in de Klassieker, waarmee zijn ploeg een grote stap zette richting de landstitel.

"Je hoort wel eens: al het goede komt in drieën", begon Dennis Kranenburg in de Podcast Feyenoord van RTV Rijnmond. "Dat begon met die definitieve selectie voor het Nederlands elftal, toen de bijzondere bekendmaking van zijn contractverlenging bij die laatste training en daarna maakte hij op deze manier die winnende goal. Het is de ultieme beloning voor de geweldige periode waar hij sowieso in zit."

Ook na zijn hoofdrol tegen Ajax verscheen Lutsharel Geertruida - zoals gewoonlijk - niet voor de camera. "Ik vind het ook wel weer mooi", zei Dennis van Eersel. "Je krijgt een soort mythevorming. Hij is de personificatie van 'geen woorden maar daden'. Op het veld laat hij wel van zich spreken. Die klik tussen hem en het publiek is immens. Hij wordt op handen gedragen - en dat is wederzijds. Hoe gek het ook klinkt van een journalist, maar het heeft ook wel iets moois dat je hem nooit voor een camera ziet."

Zomertransfer
Dat Geertruida bijtekende is goed nieuws, al is de vraag of hij deze zomer bij Feyenoord blijft daarmee nog niet beantwoord. "Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en is sinds dit weekend ook speler van het Nederlands elftal", aldus Kranenburg. "Nu hij dan met een jaar heeft verlengd, kan Feyenoord ook zeggen: prima als jullie hem in de zomer op willen halen, maar dan plakken we er wel een ander cijfertje voor."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties