"Het heeft natuurlijk ook te maken met de organisatie"

"Het heeft natuurlijk ook te maken met de organisatie"

De goede sportieve prestaties op het veld hebben ook alles te maken met de rust die er heerst in de organisatie bij Feyenoord in 2023. In een uitgebreide aflevering kijken de analisten bij FC Rijnmond terug op het huidige kalenderjaar en bespreken ze de mooiste momenten die Arne Slot en zijn elftal meemaakten.

"Ik denk dat de intensiteit die Feyenoord vorig jaar in alle wedstrijden behaalde niet was te evenaren", vervolgt Mario Been nadat hij het kalenderjaar met een 8,5 beoordeelde. "Wanneer zij vol gas gingen, was er geen ploeg die hen ook maar een vinger in de weg kon leggen. Dit seizoen is dat anders omdat PSV erbij is gekomen, die door Peter Bosz op dezelfde intensiteit spelen. Als je het gaat vergelijken met de punten, goals en aantal schoten, dan staan ze er beter voor dan vorig jaar. Alleen met een ploeg in de vorm van PSV heb je al snel het gevoel dat het minder is."

"Het heeft natuurlijk ook te maken met de organisatie", gaat Been verder over de resultaten van Feyenoord. "Als je Feyenoord op dit moment ziet, is er rust, duidelijkheid en een logische manier van aankopen. Nu zie je toch dat er spelers binnenkomen die de manier van spelen vrij snel eigen maken. Het is niet zo dat er spelers lopen die denken 'dit kunnen we niet aan'. Want er wordt nogal wat van je gevraagd. Bij al dat soort dingen denk ik wel dat Feyenoord op dit moment meer continuïteit uitademt. Ik vind dat wel mooi om te zien. Wat is de volgende stap? Dat zal ongetwijfeld weer Champions League worden als je tweede wordt. Dan heb je de beker nog en kan je Europees verder komen als je een keertje van Mourinho wint."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties