Feyenoorder voor het eerst opgenomen in prestigieuze ranglijst

Feyenoorder voor het eerst opgenomen in prestigieuze ranglijst

Een speler van Feyenoord is voor de eerste keer opgenomen in de top 100 lijst van The Guardian. De Engelse kwaliteitskrant publiceert sinds 2013 elk jaar een ranglijst met de beste voetballers. Santiago Gimenez is door de 218-koppige jury opgenomen op de prestigieuze ranglijst.

''Aan het begin van 2023 was Gimenez een vrij anonieme speler die het grootste deel van zijn tijd op de bank bij Feyenoord doorbracht'', schrijft journalist Michael Yokhin over de spits van Feyenoord. ''Nu aan het einde van het jaar is de in Argentinië geboren Mexicaanse international een van de meest gewilde jonge spitsen ter wereld.''

Gimenez is door zijn goede ontwikkeling terug te vinden op plaats 75, en dat is hoger dan spitsen als Romelu Lukaku, Gabriel Jesus en Alexander Isak. ''Gimenez heeft zijn bewegingen zonder bal aanzienlijk verbeterd. Combineer dat met zijn klinische afwerking en zelfvertrouwen, en het is niet onrealistisch om te voorspellen dat hij nog vele jaren op deze lijst zal staan.''

De lijst is samengesteld door journalisten en in totaal 19 oud-voetballers, die samen 1041 interlands hebben gewonnen. Onder meer Philipp Lahm, Lucio, Ramires, Aldair en trainer Fatih Terim hebben hun mening gegeven. Erling Haaland is uitgeroepen tot de beste voetballer van 2023, gevolgd door Jude Bellingham en Kylian Mbappé.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties