''Het begint nu ook andere mensen op te vallen''

''Het begint nu ook andere mensen op te vallen''

Orkun Kökcü speelde tegen Slavia Praag misschien wel zijn beste wedstrijd voor Feyenoord. De middenvelder maakt de laatste weken een uitstekende periode door. Gisterenavond was Kökcü trefzeker en maakte indruk als spelverdeler. Trainer Arne Slot is dan ook lovend de pas 20-jarige international van Turkije.

"Al wat langer, maar het begint nu ook andere mensen op te vallen'', vertelt Slot in gesprek met RTV Rijnmond. ''Dat komt omdat 'ie niet alleen de bal niet verliest, maar ook omdat 'ie hele goede passes geeft. Als je dan ook nog gaat scoren, dan valt dat met name voor het grote publiek wat meer op. Los van zijn goals vond ik vandaag ook heel erg goed dat hij spelers van de bal afliep. Dat is een hele mooie ontwikkeling bij hem."

Slot haalde de middenvelder echter al vroeg in de tweede helft naar de kant. "Kökcü gaf aan dat hij wat klachten had en Sinisterra had niet meer dezelfde energie die nodig was om de overwinning over de streep te trekken.'' De tweede helft verliep verder een stuk moeizamer. "Doordat we aan de bal minder waren en zij hoger druk gaven waren wij minder in staat om de vrije man te vinden", concludeert Slot.

Reactie Kökcü
De Feyenoorder is blij dat hij als spelverdeler belangrijk kan zijn voor de ploeg. ''Ik kan meer geven dan ik dacht. Ik ben nu al veel fitter dan vorig jaar en kan alleen nog maar fitter worden. Het gaat beter, maar ik kan hiermee geen genoegen nemen. Waarmee wel? Dat ik deze lijn doortrek. Het gaat nu redelijk, maar ik moet dit vasthouden en nog meer dan dit geven."

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties