Hartman zocht al contact met nieuwe ploeggenoten: "Dat doet hij niet zomaar"

Hartman zocht al contact met nieuwe ploeggenoten: "Dat doet hij niet zomaar"

Quilindschy Hartman is begonnen aan zijn tweede seizoen als speler van Feyenoord 1. Na zijn doorbraak vorig seizoen, liggen de verwachtingen nu hoger. Maar ook buiten het veld eist de linksback een grotere rol op, vertelt clubwatcher Martijn Krabbendam in een video van Voetbal Interantional.

"Zo'n tweede jaar is altijd lastig. Je bent kampioen geworden en de verwachtingen zijn groter", begon Krabbendam. "Dat geldt ook voor een speler als Hartman, die vorig jaar uit het niets kwam en een geweldig seizoen draaide. Hij wordt nu in z'n tweede jaar ineens geconfronteerd met de Champions League, de voorselectie van het Nederlands elftal en hogere verwachtingen."

Toch lijkt hij daarvan niet in de war te raken. "Het is een jongen die altijd goed uit z'n woorden komt. Ivanusec en Lingr werden al een tijdje genoemd als potentiële nieuwe spelers, dan is Hartman altijd de eerste die ze even een like geeft op Instagram of andere social media-kanalen. Dat doet hij niet zomaar. Hij geeft die jongens het gevoel: ik ben speler van Feyenoord en ik zou het leuk vinden als jullie bij ons komen. Dat versterkt gelijk de band die ze zullen moeten ontwikkelen."

Dat geldt zeker voor zijn band met Ivanusec, met wie Hartman samen een tandem op links moet gaan vormen. "Met Idrissi ging dat bijna blindelings. Die overlap, de bal op het juiste moment meegeven. Met Ivanusec hopen ze een nog betere Idrissi te hebben gevonden. Ook hij zal dus veel moeten samenwerken met Hartman."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties