Hartman tegen Gimenez: ''Jij hebt er al genoeg, geef deze maar aan mij''

Hartman tegen Gimenez: ''Jij hebt er al genoeg, geef deze maar aan mij''

Quilindschy Hartman maakte zijn tweede doelpunt voor Feyenoord in de competitie. De verdediger was belangrijk tegen RKC Waalwijk door verdedigend een bal van de lijn te koppen en door de 3-0 te scoren in De Kuip. Er was even twijfel of Santiago Gimenez de voorzet van Hartman nog aantikte.

"Hij heeft hem niet geraakt, dan maak ik hem toch?", lacht Hartman in gesprek met ESPN. "Ik zei juist tegen hem: 'Jij hebt er al genoeg, geef deze maar aan mij.' De bedoeling was om op Gimenez aan te spelen, maar de bal zo aan te snijden dat, als hij hem niet raakt, hij doorschiet voor een ander. In dit geval gaat hij er dan in. Hij raakte de bal volgens mij niet en dat vertelde hij zelf ook."

Net als Gernot Trauner is ook Hartman niet tevreden met de start van Feyenoord. De bezoekers waren gevaarlijk voor het doel van Timon Wellenreuther. "Ik vond niet dat we goed begonnen. RKC Waalwijk voetbalde te veel mee en ik had het gevoel dat ze zelfs beter waren in het begin. Toen haalde ik die bal van de lijn en na de 3-0 had ik wel het gevoel dat we ze over de knie hadden."

Hartman kopte een inzet van Vurnon Anita van de lijn. De verdediger stond bij de tweede paal en dit was vooraf met de technische staf besproken. "John vertelde nog voor de wedstrijd dat ik de tweede paal moest dekken als de bal eroverheen vliegt, en dat heeft goed uitgepakt. Gelukkig kon ik hem wegkoppen."

Lees meer over
Santiago Gimenez Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties