Hartman: "Ik had echt moeite om afscheid te nemen"

Quilindschy Hartman was dit weekend te gast bij de podcast Matchday. Daar ging de Feyenoorder in op onder meer zijn doorbraak, het afscheid van trainer Arne Slot en de komst van diens opvolger Brian Priske. Hij gaf onder meer aan veel vertrouwen te hebben in de Deen.

"Echt goed", beschreef Hartman zijn verwachtingen van Priske. "Ik heb echt het gevoel dat hij het gaat regelen. Het eerste jaar dat ik hier speelde, werden we kampioen. Het jaar daarop is toch anders. Iedereen jaagt op ons, en misschien is onbewust die honger iets minder. Maar nu is dat helemaal aangewakkerd. Er is de rivaliteit met PSV. Ze hebben ons wel wakker gemaakt."

Afscheid van Slot
Hartman praat nu met veel vertrouwen over het komende seizoen, maar het afscheid van Arne Slot viel hem wel zwaar. "Het voelde voor mij een beetje alsof m'n ouders gingen scheiden. Ik was een van de weinige spelers die echte moeite hadden om afscheid van hem te nemen. De laatste dag gingen we barbecueën en toen ik wegliep dacht ik: nee, ik moet terug om hem nog een knuffel te geven. Ik heb een heel mooi leven nu en daar heeft hij me enorm bij geholpen."

Doorbraak
Daarmee doelt hij natuurlijk op het feit dat hij onder Slot is doorgebroken in Feyenoord 1. Dat terwijl een doorbraak niet helemaal vanzelfsprekend meer was voor de toen 'al' 20-jarige linksback. "Als je 18 bent en je speelt nog niet in het eerste, denk je: kut. Maar achteraf was het veel beter voor mij. Veel jongens komen al als ze 16 zijn. Als je er dan niet gelijk staat, is het veel moeilijker om daarna nog terug te komen. Ik was 20, dan ben je er fysiek al meer klaar voor."

Wissel in Klassieker
Een leermoment voor Hartman was zijn eerste Klassieker in Amsterdam. Hij pakte al vroeg geel en werd halverwege de eerste helft naar de kant gehaald om erger te voorkomen. "Het was de eerste keer in de Arena, ik dacht: let's go. Als ik was blijven staan, was ik 100% eraf gestuurd. Ik heb ervan geleerd dat ik soms iets rustiger een wedstrijd in moet gaan, de wedstrijd eerst wat meer moest lezen. Ik wilde gelijk volle bak en dat is ook wel een kwaliteit van mij, maar ik moet het soms iets meer doseren."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties