Hartman: "Het is irritant om het stempel te krijgen van blessuregevoelig"

Hartman: "Het is irritant om het stempel te krijgen van blessuregevoelig"

Voor de fans van Feyenoord is Quilindschy Hartman al een 'held' na zijn geweldige debuutseizoen voor de Rotterdammers. Naast zijn nominatie tot 'Held van de Maand' heeft de linksback ook een uitgebreid interview gegeven in het Helden Magazine.

"Ik zat op de tribune in De Kuip en besefte voor het eerst hoe de fans naar ons kijken, hoe bijzonder dat is", vertelt Hartman over zijn besef moment tijdens zijn schorsing tegen FC Utrecht. "Alles wat erbij komt kijken, is fantastisch en bizar tegelijk. Er wordt op tv over mij gesproken en ik word herkend op straat."

Voor het magazine staat in het bijzonder de persoonlijkheid naast het sportieve succes centraal. Hartman zijn hele jeugd stond in het teken van voetbal, hij heeft veel moeten opgeven en vraagt zich nog weleens af hoe zijn leven eruit zou zijn zonder voetbal. "Ik was altijd buiten aan het spelen in Zwijndrecht, ik was degene die iedereen ging ophalen om te voetballen. Ik ben nooit uitgegaan met vrienden en ook schoolfeesten moest ik afzeggen."

Belangrijke jeugdtrainers
Hartman speelt al sinds 2010 in de jeugdopleiding van Feyenoord en heeft veel verschillende jeugdtrainers gehad. Toch kan hij de belangrijkste jeugdtrainer wel aanwijzen. "Cor Adriaanse heeft mij enorm geholpen, met hem heb ik veel sessies gehad over verdedigen. Hij zag het altijd in mij zitten en schonk extra aandacht aan mij. Ik denk dat ik een beetje zijn lievelingetje was."

In de Onder 19 werkte de linksback van Feyenoord ook samen met Dirk Kuyt. Toen hij tegen Ajax na 25 minuten werd gewisseld, was het eerste appje dat hij kreeg van Kuyt. "Hij stuurde 'het is even moeilijk, maar je moet deze wissel als een man verwerken.' En hij schreef dat hij trots op mij was. Dat was lief van hem, dat had hij niet hoeven doen." Ook de huidige trainer van Feyenoord Onder 21, Melvin Boel, was belangrijk als jeugdtrainer van Hartman bij de Onder 17.

Blessures
Dit seizoen was Hartman topfit. Ondanks dat hij eerst vaak de stempel kreeg als 'blessuregevoelig', wil hij dit zelf graag ontkrachten. "Bij Feyenoord Onder 19 was ik twee jaar lang topfit en heb ik alles gespeeld. Vorig jaar liep ik dan die kruisbandblessure op, dat was mijn eerste lange blessure. Het is irritant om het stempel te krijgen van blessuregevoelige jongen. Dat is niet zo, ik had alleen wat langer nodig om fysiek sterker te worden. Ik voel me nu sterk en ben ook niet bang om geblesseerd te raken."

Toekomst
Voor de Feyenoorder is het geen twijfel dat hij volgend jaar de Champions League gaat spelen en zelfs voor zijn tweede landstitel in Rotterdam wil gaan. Wel weet hij wat zijn ideale vervolgstap is. "De Premier League staat voor mij op de eerste plaats. Die competitie vind ik gruwelijk en past het best mij. Italië zou ik ook mooi vinden. Ik heb nu twee keer tegen Lazio gespeeld en twee keer tegen AS Roma."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties