Hancko zeker van EK 2024 met Slowakije; Zerrouki wint met Algerije

Met Dávid Hancko in de basis heeft Slowakije donderdagavond het EK van 2024 in Duitsland veiliggesteld. In Bratislava werd IJsland met 4-2 verslagen en dus kan de tweede plek niet meer worden verloren met nog één wedstrijd te spelen. Ook Ramiz Zerrouki wist te winnen met Algerije, terwijl Marcos López met Peru heeft verloren van Bolivia.

Slowakije had nog slechts één punt nodig om deel te mogen nemen aan het Europees kampioenschap in Duitsland. Hoewel het elftal van Hancko nog op achterstand kwam in de 17e minuut, werd dit snel goed gemaakt dankzij de doelpunten van Juraj Kuka en Ondrej Duda. Na rust vielen er wederom drie treffers in het totaal, waarna de eindstand kwam te staan op 4-2. De verdediger van Feyenoord was zelf niet direct betrokken bij een doelpunt maar speelde wel de complete negentig minuten. Ook Leo Sauer is opgeroepen voor zijn land, maar de talentvolle aanvaller behoorde nog niet tot de wedstrijdselectie en kan zich de komende dagen bewijzen om hopelijk zondag tegen Bosnië en Herzegovina zijn debuut te mogen maken.

Slowakije: Dubvravka; Gyomber, Vavro, Skriniar, Hancko; Kucka, Lobotka, Duda; Schranz, Bozenik, Haraslin.
IJsland: Olafsson; Sampsted, Ingason, Palsson, Finasson; Willumsson, Traustason, Hlynsson; Sigurdsson, Oskarsson, Gudmundson.

Marcos López
Peru staat na de wedstrijd tegen Bolivia laatste in de groepsfase van de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. Met López in de basis moest de eerste overwinning van deze reeks geboekt worden, maar zelfs tegen de hekkensluiter lukte dit niet. Inmiddels is het nationale elftal van de Feyenoorder dus zelf de hekkensluiter met één punt uit vijf wedstrijden. Na 70 minuten werd de linksback gewisseld voor een aanvallende middenvelder in de hoop nog een resultaat te kunnen boeken. Dit leverde echter niks op en uiteindelijk werd het 2-0. Woensdagnacht treft Peru Venezuela in Lima.

Bolivia
: Viscarra; Sagredo, Quinteros, Haquín, Fernández; Justiniano, Vaca, Vaca; Terceros, Algarañaz, Martins.
Peru: Gallese; Corzo, Zambrano, Callens, López; Tapia, Yotún, Quispe; Grimaldo, Zanelatto, Lapadula.

Ramiz Zerrouki
Algerije is vandaag de campagne voor de WK-kwalificatie zonder problemen gestart. Het nationale elftal van Zerrouki kwam in actie tegen Somalië en ging met een 3-1 overwinning van het veld. De middenvelder van Feyenoord begon volgens het opstellingsformulier als centrale verdediger en speelde de volledige negentig minuten. Zondag komt Algerije in actie tegen Mozambique. Verder zitten ook Guinee, Oeganda en Botswana in groep G van de kwalificatie voor het WK van 2026.

Algerije: Mandrea; Atal, Tougai, Zerrouki, Larouci; Aouar, Mandi, Chaïbi, Bounedjah; Gouiri, Mahrez.
Somalië: Yuusuf; Mohamed, Elmi, Ismail, Salim; Jama, Abdi, Ilyas, Ahmed; Mohamed, Abatari.