Hancko maakt ook op EK indruk: "Verbaast me niet als Slot hem meeneemt"

Hancko maakt ook op EK indruk: "Verbaast me niet als Slot hem meeneemt"

Dávid Hancko verzaakte dit seizoen geen enkele keer als sterkhouder bij Feyenoord. En die vorm laat hij nu ook op het EK zien namens Slowakije. Op dat podium zijn nog meer ogen op hem gericht, waarmee hij ook in het buitenland meer en meer begint op te vallen.

Zo ging Ashley Williams, voormalig verdediger van Swansea City, Everton en Wales, bij de BBC in op de vermeende interesse van Arne Slot om Hancko naar Liverpool te halen. "Nee, dat verbaast me niet. Ik zag hem spelen tegen België en was diep onder de indruk. Hij is atletisch en snel en, wat ik graag zie, gaat met zelfvertrouwen zijn duels in."

Hancko zelf ging na dat openingsduel tegen België in op de samenwerking met zijn oude trainer. "Hopelijk wordt hij binnen een paar jaar gezien als een van de beste trainers in de wereld", begon hij. "Ik heb het geluk gehad om de afgelopen twee jaar met hem te werken en hij heeft me enorm geholpen in mijn ontwikkeling. Ook op tactisch gebied wat betreft het systeem waarin hij wil spelen."

"Hij is een heel goede coach en ik wens hem veel succes. Ik heb het gevoel dat hij het goed gaat doen bij Liverpool, omdat hij gaat werken met nog betere spelers dan bij Feyenoord. Dit is een geweldige stap voor hem en ik ben niet verrast dat een grote club als Liverpool hem heeft gehaald." Over de vermeende interesse in hemzelf zei Hancko tijdens de persconferentie niets.

Atlético Madrid
Ook Atlético Madrid heeft naar verluidt interesse in Hancko, die daarom ook door het Spaanse Marca werd uitgelicht. De krant schreef zelfs dat er een positieve kant zit aan de blessure die hij opliep tegen Oekraïne. Zo zou Slowakije zonder hem minder kans hebben om lang op het EK te blijven, waardoor Hancko langer de voorbereiding bij zijn nieuwe club zou kunnen meedraaien.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties