Hancko: ''Ik volg de Premier League het meest, dat is mijn droom''

Hancko: ''Ik volg de Premier League het meest, dat is mijn droom''

David Hancko draait er niet omheen als er gevraagd wordt naar zijn droomtransfer. De centrale verdediger van Feyenoord maakt dolgraag een keer de overstap naar de Premier League en komt dan het liefst uit voor Liverpool FC. Hancko benadrukt dat het vooral een toekomstdroom is en vooral niet moet worden opgevat als vertrekwens voor aankomende zomer.

''Het juiste moment komt vanzelf in mijn carrière, maar zelfs als ik niet vertrek, zal ik in de Champions League spelen met Feyenoord. Ik heb een geweldige relatie met de club en de supporters'', vertelt de 26-jarige Hancko in gesprek met Aktuality. ''We zullen zien wat ik dit seizoen en op het EK in Duitsland nog laat zien; mijn prestaties kunnen me helpen bereiken wat ik wil.''

Liverpool FC is een club waar Hancko wel oren naar heeft. ''Het begon allemaal met de Champions League-finale van Istanbul in 2005, die mijn ouders me toestonden tot het einde te kijken, en ik hoefde niet naar bed, zelfs niet toen er verlenging was. En toen kwam Martin Škrtel. Sindsdien ben ik fan van Liverpool. Ik volg de Engelse Premier League het meest, dus dat is mijn droom. Mijn rolmodel was altijd David Beckham, maar ik voel het meest voor Liverpool.''

Hancko heeft in het verleden al eens een wedstrijd bezocht op Anfield. De Slowaak werd in de wandelgangen al meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar Liverpool. ''Maar tot nu toe speelt er niets. Door mijn nieuwe contract zal het niet gemakkelijk zijn. Als er een mogelijkheid is en het is goed voor ons, waarom dan niet?'' Hancko heeft bij Feyenoord een contract tot medio 2028 en een geschatte marktwaarde van 35 miljoen euro.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties