Hancko geniet: ''Dit seizoen mag voor eeuwig duren''

Hancko geniet: ''Dit seizoen mag voor eeuwig duren''

Gernot Trauner en David Hancko hebben een geweldig seizoen met Feyenoord doorgemaakt. De centrale verdedigers voelen zich beide enorm thuis in Rotterdam en hebben genoten van de afgelopen dagen.

"Oostenrijkse media komen weleens kijken en zijn dan allemaal onder de indruk van wat Feyenoord losmaakt," vertelt Trauner in gesprek met Voetbal International. "Dus de titel blijft niet onbesproken, zeker ook doordat we wel een band hebben met de club. Een van de succesvolste trainers, Ernst Happel, was een Oostenrijker en Franz Hasil heeft hier ook veel indruk gemaakt."

Hancko beseft ook dat de titel veel heeft losgemaakt bij Feyenoord. "Daarvoor hoef je maar de stad in te lopen... Soms lig ik in bed en val ik in slaap met de droom dat dit seizoen voor eeuwig mag duren. Zo mooi wordt 't misschien wel nooit meer. In Slowakije worden de wedstrijden van Feyenoord nu ook live uitgezonden en hoor ik dat mensen heel graag naar ons kijken."

Trauner heeft altijd het gevoel gehad dat er dit seizoen iets moois stond te gebeuren met Feyenoord. "Hoe meer je wint, hoe meer je gelooft in wat je doet. Ik wil niet arrogant zijn, hoor, maar tegenwoordig gaan we naar wedstrijden en weten we zeker dat we zullen winnen. We weten dat we kansen creëren en, als we goed verdedigen, we geen goals tegen zullen krijgen."

Voor Hancko is de nul heilig. "Dat is ons doel: de nul houden, want dan is de kans groot dat we winnen. Dan vind ik het toch vervelend dat FC Twente de verdediging heeft met de minste tegengoals, drie minder dan wij. Ik heb dit trouwens nooit gehad, dat ik er zo mee bezig ben en er zo veel waarde aan hecht."

Lees meer over
Gernot Trauner Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties