Afellay: "Wederom een geweldig jaar voor Feyenoord"

Afellay: "Wederom een geweldig jaar voor Feyenoord"

Logischerwijs werd er zondagavond ook in Studio Voetbal stilgestaan bij het kampioenschap van Feyenoord. Een opvallende afwezige was Rafael van der Vaart, die zich normaal regelmatig kritisch uitlaat over de Rotterdammers. Hij werd vervangen door oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel.

"Uiteindelijk is het moment suprême dat je kampioen wordt", antwoord Van Gastel op de vraag wat zijn mooiste moment bij Feyenoord was. "Dat je dan de vreugde bij zowel de spelers, de staf en de supporters ziet." De oud-Feyenoorder kan niet één mooi moment aanwijzen bij een kampioenschap. "De eerste emoties deel je met elkaar na de wedstrijd. De huldiging is een dag later en dan deel je het op een andere manier met de supporters."

Ook Ibrahim Afellay is één van de tafelgasten, hij heeft alleen maar complimenten voor Feyenoord. "Het was wachten op het laatste fluitsignaal. Alle seinen stonden op groen om vandaag kampioen te worden. Het is dik en dik verdiend. Wederom een geweldig jaar voor Feyenoord. Vorig jaar al met de Conference League finale en ook dit jaar weer een elftal dat helemaal opnieuw vervangen moest worden. Het is echt een wereldprestatie."

Orkun Kökcü
Jarenlang was Van Gastel assistent-trainer van Feyenoord, ook tijdens het vorige kampioenschap onder Giovanni van Bronckhorst. ''Eén van mijn taken was om binding te houden met de Academy. Als de hoofdopleiding of de jeugdtrainers vonden dat een speler klaar was om richting het eerste elftal te gaan, dan werd dat vaak via mij gecommuniceerd.'' Eén van die jongens was de huidige aanvoerder van Feyenoord. "Hij is heel erg gegroeid. Als jonge jongen kwam hij erbij. Je ziet zijn ontwikkeling, de leidersrol die hij pakt met aanvoerdersband. Met name zijn dynamiek bevalt me heel erg."

Dávid Hancko
Pierre van Hooijdonk is vaker lovend geweest over Hancko. De centrale verdediger is volgens de oud-Feyenoorder een wereldaankoop geweest. ''Hij is ontzettend belangrijk. Hij is gekomen in het begin van het seizoen en vanaf de eerste dag had hij wat een Feyenoord-verdediger hoort te hebben. Een bepaalde onverzettelijkheid, hard in het duel, opportunistisch en voetballend goed met goede inspeelpass." Als hij hem moet vergelijken met zijn voorganger Marcos Senesi, is de keuze makkelijk gemaakt. "Beter dan Senesi, ja. Ik vind hem sneller dan Senesi, daardoor past Hancko eigenlijk nog beter bij het spel van Slot."

Lees meer over
Orkun Kökcü Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties