''Hadden op achterkant sigarendoosje kunnen uitrekenen dat het mis zou gaan''

''Hadden op achterkant sigarendoosje kunnen uitrekenen dat het mis zou gaan''

Bij Supportersvereniging FSV De Feijenoorder is er sprake van vreugde nu de stadionplannen de prullenbak in zijn gegaan. Voorzitter Kees Lau is niet verrast door het nieuws, zo laat hij aan NU.nl weten.

"Dit zien we al jaren aankomen. Het plan was veel te ambitieus. Bovendien ontbrak een slechtweerscenario. Dit is goed nieuws. Laat Feyenoord nu snel weer aan voetballen gaan denken", aldus Lau, die geen uitgesproken tegenstander van Feyenoord City was. "Dat heeft bij ons nooit een rol gespeeld. Als een nieuw stadion het beste voor de club zou zijn, hadden we daar graag aan meegewerkt."

"Maar al snel werd ons duidelijk dat dit een blok aan het been van Feyenoord zou worden. Het plan zou nooit de gewenste resultaten kunnen opleveren. Al jaren geleden heb ik gezegd: stop ermee", zo vervolgt Lau. "We zijn opgelucht, maar we weten ook dat er de afgelopen jaren enorm is geïnvesteerd in de nieuwe plannen. Dan praten we over 30 miljoen euro. Dat had beter in het onderhoud van De Kuip gestoken kunnen worden."

"We hadden destijds op de achterkant van een sigarendoosje kunnen uitrekenen dat het mis zou gaan. De Rotterdamse politiek heeft dit samen met het stadion zo ver laten komen. En dat steeds met een minimale meerderheid van 23 tegen 22 stemmen in de gemeenteraad. Terwijl al lang duidelijk was dat het stadionplan geen brede steun had."

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties