Feyenoord en Stadion Feijenoord N.V. in gesprek over staat De Kuip

Feyenoord en Stadion Feijenoord N.V. in gesprek over staat De Kuip

Feyenoord en Stadion Feijenoord N.V. gaan de komende periode in gesprek over de staat van de huidige Kuip. De directie gaat zich op andere onderdelen van de club focussen nadat bekend is geworden dat nieuwbouw en renovatie van De Kuip niet haalbaar zijn.

Algemeen directeur Dennis te Kloese zet met Feyenoord in op meer rendement halen uit De Kuip. Ook gaat de club zich weer volledig richten op het voetbal. Te Kloese verwacht hiermee grotere financiële stappen te maken dan wanneer er volledig gefocust wordt op een nieuw stadion.

''De focus binnen Feyenoord kan en moet nu volledig terug naar het voetbal. Dat proces is reeds ingezet en we mogen na afgelopen donderdag toch wel zeggen dat de eerste tekenen er zijn, dat we daarmee succesvol kunnen zijn. Als we dit structureel echt goed doen, kunnen we nog grotere financiële stappen maken dan hetgeen een succesvolle exploitatie van een volledig nieuw of vernieuwbouwd stadion ons extra zou hebben opgeleverd.''

Feyenoord gaat onderzoeken welke investeringen er gedaan moeten worden om De Kuip meer te laten renderen. ''We gaan het verdienmodel onder de loep nemen, zo vertelt Te Kloese. ''Kijken we of we daar meer uit kunnen halen. Waar we meer uit kunnen halen, zonder de hele tent te moeten verbouwen. Dat is niet de optie. Er zijn zeker mogelijkheden waar het verdienmodel verbeterd kan worden.''

Te Kloese kan niet aangeven hoe lang Feyenoord nog actief blijft in De Kuip. Vanwege de huidige markt, stijgende bouwkosten en onzekere tijden is het voor nu niet te doen om uitspraken te doen over de toekomst. Supporters moeten er rekening mee houden dat het nog wel eens tien tot vijftien jaar kan duren voordat een nieuwbouw of vernieuwbouw plan concreet kan gaan worden.

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties