Giménez: ''Uiteindelijk is hij degene die mij mijn droom laat vervullen''

Giménez: ''Uiteindelijk is hij degene die mij mijn droom laat vervullen''

Santiago Giménez zal morgen op het vliegtuig richting Rotterdam stappen. Daar zal hij diverse medische tests ondergaan en zal er geprobeerd worden om zijn werkvergunning zo snel mogelijk af te ronden. De verwachting is niet dat de spits het Eredivisie-openingsduel van Feyenoord tegen Vitesse gaat halen, maar uitgesloten wordt het ook niet.

Zelf is de spits heel duidelijk over zijn wensen. ''Ik heb mezelf als doel gesteld om dromen na te jagen en vandaag is een van die dromen om in Europa te spelen", aldus Giménez voor de camera van de Mexicaanse ESPN. Dan richt hij zich tot de interviewer. "Godzijdank gebeurt het nu, aangezien je me al kent weet je dat ik alle eer aan God geef wat betreft hoe de hele onderhandelingen hebben plaatsgevonden.''

Santi
De journalist noemt hem Santi en het is waarschijnlijk dat dat ook bij de supporters in Rotterdam zijn koosnaam gaat worden. Wanneer wist Santi van de interesse van Feyenoord? “Ik denk dat het ongeveer drie weken geleden is dat ik te horen kreeg van de interesse van Feyenoord. Toen was er echter nog niks concreet en ik had het naar mijn zin bij Cruz Azul. Het was ook de bedoeling dat ik nog zou blijven, maar de interesse van Feyenoord nam beetje bij beetje toe en toen begon het toch meer te leven.”

Te Kloese
Ook de rol van algemeen directeur Dennis te Kloese kwam nog aan bod in het gesprek tussen de journalist en de viervoudig Mexicaans international. “Het belangrijkste is natuurlijk dat Dennis te Kloese precies weet hoe de structuur bij kleine teams in Mexico werkt. Nu is hij directeur van Feyenoord en zet hij zijn geld op mij om mijn reis in Europa te beginnen. De waarheid is dat ik heel dankbaar ben, want uiteindelijk is hij degene die mij mijn droom laat vervullen. Ik ben Dennis erg dankbaar.” De vakantie van Te Kloese blijkt inmiddels steeds meer een werkvakantie.

Cruz Azul
Santi gaat na elf jaar, meer dan de helft van zijn leven, zijn ‘thuis’ verlaten. “Er valt niets anders te zeggen dan dat het een prachtige club is en ik heel dankbaar ben voor alle berichten die ik gekregen heb van de fans. Ze moeten weten dat ik ze allemaal gelezen heb. Soms word ik verdrietig van de lieve berichten, maar ik moet het doen voor het welzijn van mijn gezin en van mijn carrière."

"Ik weet dat dit het pad is dat God voor mij gekozen heeft en de waarheid is dat ze weten dat ik de fans van Cruz Azul altijd zal koesteren", zo vervolgt Giménez. “Ik voel dat Cruz Azul mijn thuis is en dat zal altijd zo zijn. Ik weet zeker dat ik op een dag zal kunnen terugkeren als God het me toestaat, tegelijkertijd ben ik erg opgewonden omdat ik ga groeien als persoon en als speler. Dat maakt me erg blij.”

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties