Gimenez kent zijn rol bij Feyenoord: "Dat heeft Slot echt goed gemanaged"

Gimenez kent zijn rol bij Feyenoord: "Dat heeft Slot echt goed gemanaged"

Nu Santiago Gimenez enkele (competitie)wedstrijden op rij in de basis is gestart, lijkt de spitsendiscussie bij Feyenoord voorlopig voorbij. Dat betekent echter zeker niet dat de rol van Danilo is uitgespeeld. Dat benadrukte Gimenez zelf zondag, door te stellen dat geen van beide dé eerste spits is.

Gimenez erkende na de wedstrijd tegen sc Heerenveen dat hij en Danilo allebei andere kwaliteiten hebben en dat het vooral een tactische afweging is wie van de twee er moet spelen. In FC Rijnmond gaf oud-Feyenoorder Ali Boussaboun aan onder de indruk te zijn van de woorden van Gimenez. "Dit is wat je wil als trainer", begon hij. "Een gezonde concurrentiestrijd waarin ze allebei weten wat ze moeten brengen en begrijpen dat in sommige wedstrijden de een harder nodig is dan de ander. Dat heeft Arne Slot echt goed gemanaged."

Ook op het veld is Boussaboun gecharmeerd van Gimenez, die zich in zijn ogen kan ontwikkelen tot topspits. "Hij is fysiek sterk, heeft een goede techniek, een goed linkerbeen en is best snel. Ik denk dat er nog veel meer in zit." Clubwatcher Dennis Kranenburg vulde aan: "Hij heeft ook een neusje voor de goal. Hij staat precies op de goede plek en probeert altijd uit het niets het doel te zoeken." Dat laatste wordt volgens Boussaboun vooral duidelijk in één-tegen-één-situaties tegen verdedigers. "Van daaruit komt hij altijd tot een schot op doel. Dat is echt een kwaliteit voor een spits."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties