Gimenez: ''Ik accepteer de beslissingen van de trainer''

Santiago Gimenez verzorgde op opmerkelijke wijze de winnende 1-0 tegen Lazio Roma. Het doelpunt leverde Feyenoord niet alleen overwintering in de Europa League op, maar ook nog eens vrijstelling van een tussenronde tegen een nummer drie uit de Champions League. Iedereen die het doelpunt heeft gezien had door dat het een wel heel uitzonderlijke manier van scoren was: alle spelmomenten leken naar Gimenez toe te vallen. De Mexicaan weet wel hoe dat gekomen is.

"God heeft me dit doelpunt gegeven, God geeft geen cadeautjes: God heeft de bal daar neergelegd, dan moet je er staan", zo citeert De Telegraaf de spits. "Ik voelde de energie van de mensen in het stadion. Het heeft ons geholpen naar voren te vechten. Er zit veel karakter in de ploeg.”

De VAR had lang nodig om het doelpunt goed te keuren, maar Gimenez wist de uitkomst al. "Ik had de keeper niet aangeraakt, dat wist ik zeker. Misschien dat er nog sprake was van buitenspel, maar ook dat bleek al snel niet het geval. Scoren geeft altijd een speciaal gevoel”, zo vervolgt de spits, die ook nog ingaat op het stuivertje wisselen in de spits tussen hem en Danilo. "We kennen elkaars kwaliteiten: soms is hij aan de beurt, soms ik. Dat is niet moeilijk. Ik accepteer de beslissingen van de trainer. Hij bepaalt. Ik geloof in de speelstijl die we onder zijn leiding hanteren.”

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties