Perez: ''Die Italianen kregen een koekje van eigen deeg''

Perez: ''Die Italianen kregen een koekje van eigen deeg''

In een ouderwetse vechtwedstrijd trok Feyenoord een 1-0 overwinning tegen Lazio Roma, terecht, over de streep. De eerste plek in Groep F is daarmee een feit en de Rotterdammers hoeven pas in maart volgend jaar weer Europees aan de bak voor een wedstrijd in de achtste finale van het toernooi.

"Een uitstekende prestatie van Feyenoord om in deze poule bovenaan te eindigen. Vorig seizoen hebben we de Conference League gehad, nu een etage hoger. Als je dit van tevoren had gezegd, had niemand het verwacht. Feyenoord was niet superieur, maar het beoogde resultaat is behaald. Dat telt op dit moment", aldus analist Pierre van Hooijdonk voor de camera van ESPN.

Het was overduidelijk dat trainer Arne Slot hartstochtelijk meeleefde met zijn team. "Dat is ook wel logisch. Feyenoord creëerde eigenlijk helemaal niks. We zeiden hier ook tegen elkaar: als de goal valt, moet er haast wel een blunder van de keeper aan voorafgaan. En dat gebeurde ook", zo vervolgt Van Hooijdonk. "Het zat niet tegen bij die goal: Hartman gaf eigenlijk een te harde pass, Giménez nam hem aan met zijn dijbeen, dan loopt de keeper van Lazio tegen zijn eigen verdediger aan en komt er een halfbakken sliding, maar de bal was voor Giménez. De goal was typerend voor het spel."

Kenneth Perez zag een kwaliteitsarme, maar vermakelijke wedstrijd. "Het was natuurlijk best wel slecht van beide kanten. Toch is het een heerlijke overwinning tegen die Italianen. De scheidsrechter zat Feyenoord vandaag echt niet tegen. Die Italianen kregen een koekje van eigen deeg."

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties