Gimenez houdt gemoederen bezig in Mexico: ''It’s not fair!''

Gimenez houdt gemoederen bezig in Mexico: ''It’s not fair!''

In Mexico zijn de gemoederen hoog opgelopen toen bleek dat Santiago Gimenez 'vanwege te weinig speeltijd bij Feyenoord' niet is opgeroepen voor de nationale ploeg. Er zijn zelfs flink wat mensen die denken dat er een dubbele agenda gebruikt is om de spits te kunnen passeren. Is het eerlijk dat Gimenez in Rotterdam zal moeten blijven? ESPN-journalist Mauricio Pedroza denkt er zo het zijne van.

"Eerlijkheid is niet de manier waarop een manager een beslissing neemt om een speler al dan niet mee te nemen. Het is niet eerlijk dat Gimenez geen deel uitmaakt van dit team, maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik het begrijp, wil begrijpen'', vertelt Pedroza. ''Als Gimenez een onderdeel van dit team zou zijn, dan is er een grote kans dat hij nauwelijks minuten zou maken. Hij is de derde keus en als we nou problemen gaan maken over het wel of niet selecteren van een derde keus, dan slaat dat nergens op, denk je. Wat ik probeer te zeggen: Santiago Gimenez zal de spits van Mexico zijn voor de komende jaren. Dat is de reden dat je hem mee had moeten nemen als je 26 spelers mee mag nemen, zodat hij kan ervaren wat het is om mee te gaan met het Mexicaanse elftal naar het WK."

Gimenez is schijnbaar ook de enige speler waarvoor twee telefoontjes gepleegd zijn om hem af te melden voor het nationale elftal: eentje naar hem en eentje naar zijn vader, zesvoudig Mexicaans international Christian Gimenez. Oud-voetballer Hérculez Gómez vindt dat een vreemde gang van zaken. "Zo oneerlijk is het. Ze hadden twee telefoontjes nodig omdat niemand het uit kon leggen. Er is een aanvaller (Jiménez) die tijdens de warming-up niet eens zijn been op kon tillen", aldus Gómez. "Gimenez is de topscorer van de Europa League op dit moment en het is duidelijk dat hij heel belangrijk gaat worden in de toekomst. Het is zo oneerlijk. Injusticia, injusticia, injusticia. Dat is waarom je twee telefoontjes krijgt."

Ook tafelgast Pedroza blijft boos. "Het argument dat bondscoach Gerardo Martino opvoerde was dat Gimenez niet veel speelt voor Feyenoord. Wat heeft Feyenoord dit weekend gedaan? Ze hebben hem opgesteld! Alsof ze aan Martino duidelijk wilden maken: hier is hij, hij kan in de basis spelen. Het is enorm oneerlijk, zelfs zijn club ziet dat in. Je had zelfs vier spitsen kunnen meenemen, als je 26 spelers mag selecteren. Dat maakt het nóg oneerlijker voor Gimenez."

WK in theorie nog mogelijk
Raúl Jiménez moet in de vriendschappelijke wedstrijd van Mexico tegen Zweden bewijzen dat hij helemaal hersteld is van zijn blessure. De spits van Wolverhampton Wanderers speelde sinds eind augustus geen officiële wedstrijd meer. Wanneer Jiménez niet fit genoeg blijkt te zijn of een terugslag krijgt, dan komt mogelijk Gimenez weer in beeld voor de nationale selectie.

Het is mogelijk om tot 24 uur voor de aftrap van de eerste WK-wedstrijd van je land een vervanger op te roepen voor een geblesseerde speler. Dit is zo opgenomen in de reglementen van de FIFA. De bond van Mexico moet dan wel met een doktersverklaring kunnen aantonen dat, in dit geval, Jiménez geen rol van betekenis kan spelen op het WK in Qatar. De kans dat dit gaat gebeuren lijkt bijna nihil, maar in theorie is er nog een mogelijkheid voor de spits van Feyenoord.

Gimenez naar Mexico
De spits van Feyenoord is vanuit Spanje direct doorgevlogen naar Mexico. Donderdagavond landde hij op de Internationale luchthaven Benito Juárez. Gimenez zal dan ook geen onderdeel zijn van de wedstrijdselectie voor de oefenwedstrijd tegen Zweden. De aanvaller heeft de komende periode geen verplichtingen bij Feyenoord en spendeert zijn vrije dagen bij zijn familie in Mexico. Op maandag 5 december hervat de selectie van Arne Slot de training.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties