Gimenez: "Het had perfect geweest om een hattrick te scoren"

Met twee doelpunten speelde Santiago Gimenez een belangrijke rol in de 6-1 overwinning tegen Almere City. De Mexicaan leek nog niet in een fantastisch ritme te zitten tijdens de eerste wedstrijden, maar was blij dat hij vandaag ouderwets belangrijk kon zijn.

"Uiteraard ben ik erg blij met de overwinning en met mijn twee doelpunten", begint Gimenez op de persconferentie. Toch had de Mexicaan wel op meer gehoopt. "Het had perfect geweest om een hattrick te scoren, ik heb een paar kansen gemist. Ik ben aan het werken om meer te kunnen scoren." Bij het eerste doelpunt stond de spits van Feyenoord precies op de goede plek, zijn geheim? "Je moet niet nadenken en gewoon klaar staan."

"Het is lastig, ten eerste is het mentaal erg moeilijk", antwoord Gimenez op de vraag hoe lastig het is dat de wedstrijd werd gestaakt wegens het onweer. "Mijn eerste aanraking was een doelpunt en dan hoop je dat het doorzet, maar dan moeten we naar binnen. Mentaal moet je in de wedstrijd zien te blijven terwijl we een half uur in de kleedkamer waren."

Voor Feyenoord is dit de eerste overwinning in de Eredivisie en dus heerste er een bepaalde druk voorafgaand aan de wedstrijd. "Bij Feyenoord ervaar je altijd druk. Je moet altijd winnen en vandaag had Almere een goed team en stond het dicht op elkaar aan het begin. Toen de doelpunten kwamen, werd het spel erg open en makkelijker. We hebben de overwinning verdiend." Met het vertrek van Orkun Kökcü is Gimenez nu de vaste penaltynemer, zo liet hij vandaag ook zien. "Ik hoop dat ik nog meer penalty’s kan scoren."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties