Gimenez belangrijk als invaller: "Hij bracht wat schwung in het elftal"

Gimenez belangrijk als invaller: "Hij bracht wat schwung in het elftal"

Feyenoord zette zondagavond een indrukwekkende prestatie neer tegen PEC Zwolle. Niet alleen door met 5-0 te winnen, maar ook door in totaal 5 expected goals bij elkaar te spelen. Dat was namelijk het hoogste aantal voor Feyenoord in de periode dat Arne Slot er trainer is.

"Daar kijk ik wel van op. Dat gevoel had ik niet echt", reageerde Kees Kwakman op die statistiek in Dit Was Het Weekend. Daarbij moet natuurlijk gezegd dat de twee penalty's die Feyenoord kreeg ook meetellen. Ueda miste die van hem, maar Gimenez schoot van elf meter raak. "Dat is ook leuk, dat we weer eens iets positiefs over hem kunnen zeggen", zei Kwakman over het optreden van de Mexicaan.

De analist zag Gimenez 'heel goed en gretig' invallen. "Natuurlijk hielp het mee dat hij meteen die penalty mocht nemen. Maar ook de goal die hij daarna maakte was knap. Hij had zelfs nog een assist kunnen hebben (hij gaf al een assist op de 4-0 van Lutsharel Geertruida, red.), maar Lingr miste. Hij bracht een beetje schwung in het elftal. Daardoor werd het ook een ruime uitslag."

Optreden Ueda
Dat terwijl Gimenez aanvankelijk Ayase Ueda voor zich moest dulden. "Hij begon slecht", vond Kwakman. "Een aantal keer maakte hij de verkeerde keuze, won hij zijn duel niet of maakte hij technische fouten. Hij gebruikt wel z'n lichaam om aanspeelbaar te zijn, maar de techniek spat er nog niet vanaf. In de tweede helft liet hij ook een aantal goede dingen zien. Dat hij die penalty miste, dat kan gebeuren, maar hoe hij 'm versierde was wel sterk. Hij gebruikte goed zijn lichaam en kreeg een terechte penalty."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties