''Geruchten gingen wel dat hij ook bij AZ op de lijst stond''

''Geruchten gingen wel dat hij ook bij AZ op de lijst stond''

Valentijn Driessen is te spreken over de komst van de 20-jarige Patrik Wålemark. De journalist heeft in de wandelgangen vernomen dat ook AZ de Zweed op het scoutinglijstje had staan. Driessen vergelijkt de rechtsbuiten met de 23-jarige buitenspeler Jesper Karlsson. De Alkmaarders hadden het liefst ook Wålemark overgenomen.

''Die geruchten gingen wel'', vertelt Driessen in gesprek met De Telegraaf. ''Het is een Karlsson 2.0 en dan voor de rechterkant. De geruchten gingen wel dat hij ook bij AZ op de lijst stond. Zo werkt het nu eenmaal. Wat dat betreft heeft Arnesen het goed gedaan door niet alleen Slot als trainer over te nemen, maar ook wat hij allemaal in zijn tas meenam binnen te hengelen.''

Eerder werd bekend dat Marcus Holmgren Pedersen en Fredrik Aursnes ook nadrukkelijk werden gevolgd door AZ. De twee Noren kozen echter voor een overstap naar Feyenoord. Driessen reageert op de vraag of trainer Arne Slot een concurrentiebeding is zijn contract had bij AZ. ''Het punt is dat AZ hem natuurlijk heeft ontslagen. Volgens mij, als je iemand ontslaat, dan kan je dat nooit eisen en houdt het op."

Driessen verwacht dat Wålemark snel in de basis staat bij Feyenoord. ''Ik heb nu Alireza Jahanbakhsh een aantal keer gezien. Dat is het niet meer hoor. Het is niet meer de speler van AZ van een paar jaar geleden die topscorer van Nederland werd. Hij moet ook gewoon plaatsmaken als er vrije ballen genomen worden. Bij AZ nam hij werkelijk alles. Wat dat betreft is daar heel weinig van over. Ik denk dat Wålemark direct aan de bak moet. Hij komt wel uit een winterstop. De Zweedse competitie heeft de afgelopen maanden stilgelegen, dus hij moet nog wel opgetraind worden.''

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties