Geen uitzondering: netten in De Kuip tijdens kampioenswedstrijd

Geen uitzondering: netten in De Kuip tijdens kampioenswedstrijd

Feyenoord heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die zondagmiddag in De Kuip zal plaatsvinden, contact opgenomen met de KNVB om te informeren hoe strikt de nieuwe regelgeving zal worden toegepast in het geval van een potentieel kampioensduel.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. Supporters van Feyenoord hebben vragen gesteld over de palen en netten die de afgelopen weken rond het veld zijn opgehangen. Aangezien Feyenoord waarschijnlijk kampioen wordt, zou de club en de supporters de netten graag gedeeltelijk of volledig weghalen voor deze wedstrijd. Echter, de club wilde wel zekerheid dat de aangescherpte regelgeving niet net zo streng wordt gehandhaafd als de afgelopen weken bij andere betaalde voetbalwedstrijden.

De KNVB was hier duidelijk over: zelfs als Feyenoord op titelkoers ligt en er supporters zijn die uit vreugde na bijvoorbeeld een doelpunt bier op het veld gooien, zal de scheidsrechter de nieuwe regels streng handhaven. Als reactie hierop heeft Feyenoord besloten om de netten rond het hele veld te laten hangen om te voorkomen dat er een anticlimax ontstaat, bijvoorbeeld als de kampioenswedstrijd zonder publiek moet worden gespeeld op een dinsdag.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties