Feyenoord plaatst netten bij alle resterende thuiswedstrijden

Feyenoord plaatst netten bij alle resterende thuiswedstrijden

Feyenoord heeft besloten tijdens de resterende Eredivisie-thuiswedstrijden van het lopende seizoen het speelveld af te schermen met palen en netten aan alle vier de zijdes. Komende zondag zal dit al toegepast worden tijdens Feyenoord - RKC Waalwijk.

De club ziet zich genoodzaakt deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid die gisteren door de KNVB zijn gecommuniceerd en per direct van kracht zijn.

De nieuwe voorschriften van de KNVB dicteren dat herhaaldelijke misdragingen vanuit het publiek zoals het gooien van voorwerpen kunnen leiden tot het definitief staken van wedstrijden. Met oog hierop wil Feyenoord geen enkel risico nemen, zeker gezien de grote sportieve belangen die er voor de club zijn in de nationale competitie.

Olympiazijde
Feyenoord is inmiddels in overleg met ESPN om een zo goed mogelijke beeldregistratie te realiseren, ondanks het zeer korte tijdsbestek dat de televisiezender heeft om zich aan deze nieuwe situatie aan te passen. De netten aan de Olympiazijde worden ook weer geplaatst.

Boskamp haalt uit
Jan Boskamp is niet te spreken over het gedrag van enkele supporters in De Kuip. Vandaag is duidelijk geworden dat er 25 aanhoudingen zijn verricht. ''Als je met aanstekers naar het hoofd van een speler gooit, dan hoor je thuis in een inrichting", vertelt de oud-Feyenoorder in Het Nieuwsblad. "Dan ben je niet goed bij je hoofd. En die anti-Joodse gezangen... dat is echt het laagste van het laagste. Dat ze die gasten maar eens een lesje geschiedenis geven.''

''Dat stelletje randdebielen helpt mijn club helemaal naar de klote. We hadden al niet de beste reputatie en dit maakt het alleen maar erger. Niet alleen die mafketel die Klaassen heeft geraakt, maar ook de anderen die met projectielen hebben gegooid", vervolgt de oer-Feyenoorder, die altijd nog de pest in zijn lijf heeft. "Opsporen en een levenslang stadionverbod geven. Zulke mensen horen niet thuis in De Kuip. Wat zeg ik? In geen enkel voetbalstadion."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties