Feyenoord ziet alle drie de Europese tegenstanders lastig duel winnen

Feyenoord weet sinds vrijdag wie het dit seizoen treft in de groepsfase van de Europa League. Reden voor FR12.nl om de verrichtingen van SS Lazio, FC Midtjylland en Sturm Graz dit seizoen weer op de voet te volgen. Voor alle drie de ploegen stond er een grote wedstrijd op het programma, en alle drie brachten ze het er erg goed vanaf.

SS Lazio - Internazionale 3-1
SS Lazio trapte het voetbalweekend vrijdagavond af met een heerlijke Italiaanse topper. Stefan de Vrij kwam met Internazionale op bezoek bij zijn oude club. Daar zag de oud-Feyenoorder hoe Felipe Anderson de Romeinen kort voor rust op voorsprong kopte. In de tweede helft deed Inter via Lautaro Martínez - na een assist van ex-PSV'er Denzel Dumfries - snel wat terug. Maar daar bleef het bij voor de bezoekers. In het laatste kwartier trok Lazio de wedstrijd alsnog naar zich toe. Met een geweldige pegel in de kruising schoot Luis Alberto de 2-1 binnen, waarna de wedstrijd kort voor tijd in het slot werd gegooid door Pedro. Zo blijft Lazio nog ongeslagen in de Serie A en deelt het met zeven punten uit drie wedstrijden de koppositie met vijf andere ploegen.

Rapid Wien - Sturm Graz 1-2
Ook voor Sturm Graz stond er geen eenvoudige wedstrijd op het programma, namelijk het uitduel bij Rapid Wien. Daar kwam ploeg al na een kwartier op achterstand via Nicolas Gerrit-Kuhn. Sturm Graz kwam echter met een snel antwoord. Tien minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk door een van richting veranderd afstandsschot van Gregory Wuthrich. De beslissing viel pas in de slotfase. Invaller en voormalig Sparta-speler Emanuel Emegha werd in de zestien van Rapid Wien gevloerd, wat de dader - Martin Moormann - op een rode kaart kwam te staan. Middenvelder Tomi Horvat benutte de strafschop en met een man meer lukte het Sturm Graz om de zege over de streep te trekken. Met elf punten uit de eerste zes wedstrijden staat de opponent van Feyenoord nu op plek drie in de Oostenrijkse Bundesliga.

Brøndby IF - FC Midtjylland 0-2

FC Midtjylland nam het in een uitduel op tegen Brøndby IF, de nummer vier van vorig seizoen in Denemarken. De tegenstander van Feyenoord in de Europa League kwam na ruim een kwartier al op voorsprong via een penalty. Evander Ferreira wist doelman Thomas Mikkelsen te passeren, die de strafschop nog bijna kon stoppen. Vijftien minuten later was het opnieuw raak. FC Midtjylland zette een counter op, waarna Gustav Isaksen zijn teamgenoot Pione Sisto een grote mogelijkheid gaf. De Deense aanvaller was met een mooi lobje trefzeker: 0-2. Brødnby IF genoot over de hele wedstrijd meer balbezit (62% tegenover 38%), maar vergat daarvan te profiteren. Door de overwinning op Brøndby IF komt FC Midtjylland nu op de zevende plaats, met negen punten. Koploper FC Nordsjaelland heeft zestien punten uit zeven wedstrijden.

Europa League
Op donderdag 8 september gaat de Europa League officieel van start. Voor Feyenoord staat dan direct de zwaarste wedstrijd op het programma, uit tegen Lazio. De club neemt het in de Serie A echter eerst woensdag nog op tegen Sampdoria (uit) en speelt in het weekend een nieuwe topper tegen Napoli (thuis). Feyenoord gaat dan in de Eredivisie op bezoek bij Go Ahead Eagles.