Feyenoord verdient minimaal ruime 6,6 miljoen euro aan EL-deelname

Feyenoord verdient minimaal ruime 6,6 miljoen euro aan EL-deelname

Na de finaleplaats van vorig seizoen mag Feyenoord vanaf komende maand opnieuw gaan proberen om Europees succes te boeken. Zowel sportief als financieel kan dat de Rotterdammers ook dit seizoen weer veel opleveren. Bekend is inmiddels wat Feyenoord minimaal verdient aan de deelname aan de Europa League.

Dat is namelijk een bedrag van ongeveer 6,7 miljoen. Dat is overigens exclusief de market pool, een verdeling van de waarde van de tv-gelden in elk land, die door de UEFA niet bekend wordt gemaakt. Job Gulikers, die goed thuis is in de financiële kant van het voetbal, liet op Twitter zien hoe het bedrag is opgebouwd. Elke deelnemende club aan de groepsfase van de Europa League ontvangt 3,63 miljoen euro aan startgeld.

Daar komt nog een coëfficiëntenbonus bij, wat onder de clubs verdeeld wordt op basis van de coëfficiënten in de afgelopen tien jaar. Dat laatste is anders dan bij de potindeling voor de loting, waar naar de laatste vijf jaar gekeken wordt. De berekening van de coëfficiëntenbonus is minder gunstig voor Feyenoord, dat vooral recent goed presteerde. Het levert de Rotterdammers een bedrag van iets meer dan 3 miljoen euro op.

Van de 32 deelnemende clubs is Feyenoord daarmee 15e als het gaat om de hoogste minimale inkomsten. Dat komt deels omdat de clubs die in de voorrondes van de Europa League, maar vooral ook Champions League actief waren, daar nog een aanzienlijk bedrag aan overhielden. Zo kon bijvoorbeeld PSV nog eens 5 miljoen euro extra bijschrijven. Feyenoord verdient in die zin minder, omdat het zich rechtstreeks voor de groepsfase plaatste.

Uiteraard valt er voor Feyenoord nog genoeg te verdienen door goed te presteren in het toernooi. Zo levert elke overwinning in de groepsfase een bedrag van 630.000 euro op en elk gelijkspel 210.000 euro. De clubs die in hun poule op plek één eindigen, krijgen daarbovenop nog eens 1.100.000 euro. Voor clubs die als nummers twee doorgaan is dat 550.000 euro. Vervolgens vallen ook in de knock-outfase nog vele miljoenen te verdienen.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties