Even voorstellen: De drie tegenstanders in de groepsfase

Even voorstellen: De drie tegenstanders in de groepsfase

Feyenoord is vrijdagmiddag tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Lazio Roma, FC Midtjylland en SK Sturm Graz. De ploeg van Arne Slot ontloopt daardoor AS Roma, Manchester United en Arsenal. PSV werd wel aan laatstgenoemde club gekoppeld. In dit overzicht stellen we de tegenstanders voor.

Lazio Roma
Met een selectiewaarde van 276 miljoen euro zijn de Italianen op papier de sterkste club uit de poule. Ter vergelijking: de selectiewaarde van Feyenoord wordt momenteel geschat op 117 miljoen euro. De ploeg van trainer Maurizio Sarri, die eerder aan het roer stond bij Chelsea en Juventus, is redelijk begonnen aan het huidige Serie A-seizoen. Met vier punten uit twee wedstrijden zijn de Romeinen nog altijd ongeslagen, maar zal het hebben gehoopt op meer. Lazio eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in Italië en kwalificeerde zich daardoor rechtstreeks voor de Europa League van dit seizoen, net zoals Feyenoord dat deed.

Ook vorig jaar speelde de blauwe club van Rome in deze competitie en eindigde het als tweede in een poule met Galatasaray, Marseille en Lokomotiv Moskou. In de play-off ronde werd Lazio vervolgens over twee wedstrijden uitgeschakeld door FC Porto. De spelers waar Feyenoord voor uit moet kijken zijn middenvelder Sergej Milinkovic-Savic (marktwaarde van zeventig miljoen euro) en Ciro Immobile, die vorig seizoen maar liefst 32 keer wist te scoren in veertig wedstrijden.

Even voorstellen: De drie tegenstanders in de groepsfase

FC Midtjylland
Met een selectiewaarde van ruim vijftig miljoen euro zijn de Denen op papier misschien de underdog met SK Sturm Graz, maar FC Midtjylland heeft ervaring in de Champions League en mag daarom niet onderschat worden. Vorig seizoen eindigde het team van Albert Capellas als tweede in de competitie met slechts drie punten minder dan FC Kopenhagen, waar Nicolai Jørgensen tot deze zomer onder contract stond.

In een poule met Rode Ster Belgrado, Sporting Braga en Ludogorets wist FC Midtjylland zich vorig seizoen niet te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, waardoor het door moest in de Conference League. De play-off ronde werd meteen het eindstation, nadat het over twee wedstrijden gelijkspeelde tegen PAOK en uiteindelijk met 5-3 in de penaltyserie verloor. Aanvaller Anders Dreyer vertegenwoordigt de hoogste marktwaarde van de Denen: acht miljoen euro.

Even voorstellen: De drie tegenstanders in de groepsfase

SK Sturm Graz
De club uit Oostenrijk is met een selectiewaarde van 34 miljoen euro op papier de kleinste club uit de poule. Vorig seizoen werd het team van Christian Ilzer tweede in de Oostenrijkse Bundesliga, met vijftien punten minder dan kampioen RB Salzburg. Het team is dit jaar matig gestart aan de competitie, met acht punten uit vijf wedstrijden.

SK Sturm Graz werd in de vorige editie van de Europa League gekoppeld aan AS Monaco, Real Sociedad en PSV in de groepsfase. Daarin behaalde het team slechts twee punten, waardoor de Oostenrijkers er als nummer vier meteen uitvlogen. Spits Rasmus Höjlund is met zijn negentien jaar en een marktwaarde van 4,5 miljoen euro de belangrijkste speler van de Oostenrijkers.

Even voorstellen: De drie tegenstanders in de groepsfase
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties