Feyenoord loot Lazio, FC Midtjylland en Sturm Graz

Feyenoord loot Lazio, FC Midtjylland en Sturm Graz

Feyenoord heeft vrijdagmiddag Lazio Roma, FC Midtjylland en SK Sturm Graz geloot in de groepsfase van de Europa League. Daarmee ontlopen de Rotterdammers de sterkste drie ploegen uit Pot 1: Manchester United, Arsenal en AS Roma. Feyenoord reist dus af naar Italië, Denemarken en Oostenrijk.

Met Lazio en Sturm Graz treft Feyenoord twee oude bekenden. De Italianen waren begin 2000 tegenstander in de tweede ronde van de Champions League. Destijds stuntte Feyenoord met een 1-2 overwinning in Rome, terwijl het in De Kuip 0-0 werd. Later in het jaar waren de Oostenrijkers te sterk in de voorronde van de Champions League (2-1 in Graz, 1-1 in De Kuip).

Trainer Arne Slot gaat de komende dagen direct beginnen met het analyseren van de tegenstanders. ''We wachten het wedstrijdprogramma nog even af en dan gaat Marino Pusic, waar mogelijk, ze bekijken. Als dat niet mogelijk is laten we iemand anders de tegenstander bekijken. Uiteraard hebben we ook de video beelden beschikbaar en die bekijken we dan.''

''Het allereerste dat bij mij naar bovenkomt is dat het geen tegenstanders zijn waarbij je uren hoeft te reizen. Naar Rome toe is historisch gezien voor Feyenoord een bijzondere plek. Dat schiet dan ook nog wel even door je hoofd heen. In dit geval bij mij en wellicht ook nog wel op andere plekken hier in De Kuip. Dat zijn de eerste indrukken die je hebt en vervolgens ga je navraag doen over de ploegen die je minder goed kent.''

Tevreden met deze loting?

Straf UEFA
Feyenoord heeft nog een behoorlijke straf open staan van afgelopen seizoen. De Rotterdamse club moet de vakken Q, R, S, T, U, X tijdens het eerste duel in de groepsfase van de Europa League sluiten. Ook mag de stadionclub geen supporters meenemen naar de eerste uitwedstrijd in de groepsfase van het Europese toernooi.

Speelschema
Het speelschema wordt door de UEFA uiterlijk morgenochtend gepubliceerd. Op dit moment zijn enkel de datums van de speelrondes duidelijk. Feyenoord speelt de eerste wedstrijd in de groepsfase al op 8 september. De wedstrijden worden afgetrapt om 21:00 uur of om 18:45 uur. De finale wordt gespeeld in Boedapest op 31 mei 2023.

Matchday 1 do. 8 september
Matchday 2 do. 15 september
Matchday 3 do. 6 oktober
Matchday 4 do. 13 oktober
Matchday 5 do. 27 oktober
Matchday 6 do. 3 november

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties