Feyenoord wint topper van AZ en stijgt naar tweede plaats

Feyenoord heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZ winnend afgesloten. De Rotterdammers stijgen door de zege in De Kuip naar de tweede plaats in de Eredivisie, en moeten alleen PSV nog voor zich dulden. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van zeven punten opgebouwd na twaalf wedstrijden.

Feyenoord begon direct met een grote kans aan de wedstrijd. Quinten Timber haalde goed uit en raakte via doelman Ryan de paal. Het was geen aanstoot tot een stormachtige openingsfase van de Rotterdammers. Beide ploegen hadden moeite met het creëren van kansen, en het was vooral een tactisch steekspel in De Kuip.

Het was Quinten Timber die uiteindelijk met een fraai schot van afstand de ban brak voor Feyenoord. De middenvelder kreeg wat ruimte en twijfelde geen moment. Voor de stadionclub was dit een ontzettend belangrijke treffer, want hierdoor moest AZ meer risico gaan nemen en kreeg het meer ruimte om te voetballen.

copyright proshots 23140787

Na de goal van Timber probeerde AZ wel vaker de aanval te zoeken, maar was het niet bij machte om het Feyenoord lastig te maken. Daardoor was er geen sprake van een veranderd spelbeeld. Feyenoord bleef combineren en zoeken naar de grote kansen, terwijl AZ niet meer kon doen dan verdedigen en het maken van enkele stevige overtredingen.

Tweede helft
Na rust stonden dezelfde namen op het veld aan de kant van Feyenoord. Ook de sterk spelende Gernot Trauner was van de partij. Vooraf was duidelijk dat de Oostenrijker niet een volledige wedstrijd kon spelen, maar bleef uiteindelijk staan tot het einde. Timber was tijdens de openingsfase van de tweede helft dichtbij een treffer. De middenvelder speelde zich met een hakje fraai vrij. Ook deze keer was Ryan een sta-in-de-weg.

Met de inbreng van Ueda en Zerrouki werd de jacht op het tweede doelpunt voor Feyenoord geopend. Het was wel zaak om achterin scherp te blijven. Pavlidis kreeg AZ een grote kans op de gelijkmaker na slordig balverlies van Geertruida. De beste man van het veld, Timber, was vervolgens opnieuw dichtbij. De middenvelder schoot op de lat na een schitterende individuele actie.

Luka Ivanušec kreeg tijdens de slotfase ook nog speeltijd. De Kroaat komt terug van een enkelblessure en herstelt goed. Justin Bijlow had ook tijdens deze fase een gemakkelijke avond. AZ werd niet gevaarlijk, en de wedstrijd werd dan ook vakkundig door de Rotterdammers uitgespeeld. Feyenoord zorgt hiermee voor de eerste nederlaag van het seizoen voor AZ.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties