Feyenoord wint oefenwedstrijd op snikheet Sportpark Smitshoek

Feyenoord wint oefenwedstrijd op snikheet Sportpark Smitshoek

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2023/2024 winnend afgesloten. Waar het vorig jaar nog volledig misging tegen FC Kopenhagen op Varkenoord, werd er tegen PEC Zwolle een wedstrijd op de mat gelegd waarop verder gebouwd kan worden.

Trainer Arne Slot had zaterdagmiddag op Sportpark Smitshoek de beschikking over de nieuwkomers Thomas van den Belt en Yankuba Minteh. Van den Belt mocht direct tegen zijn oude club in de basis beginnen. De internationals sluiten maandag weer aan bij de groep en waren dus ook niet beschikbaar. Na een half uur opende Danilo de score voor Feyenoord. De Braziliaan ontving een goede voorzet van Marcus Pedersen en wist uiteindelijk de bal achter Kenneth Vermeer te krijgen.

Bullaude was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Feyenoord. De Argentijn kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten door geklungel in de verdediging van PEC Zwolle en wist uiteindelijk te scoren. Vervolgens was het in een snikhete omgeving vooral toewerken naar de rust. Mede door de warmte was de eerste helft een typische oefenwedstrijd zonder al te veel hoogtepunten. Na rust bracht Slot veel nieuwe namen en vooral jeugdspelers kregen de kans.

In de tweede helft bestond de opstelling voornamelijk uit spelers van Onder 21. Minteh maakte zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord, terwijl Benita zijn rentree op het voetbalveld maakte na een blessure die hij vorig seizoen had opgelopen en waarvoor hij geopereerd moest worden. Denzell Hall werd door Slot gebruikt als centrale verdediger. Ondanks een aantal mogelijkheden via Groen en Sauer wist PEC Zwolle via een kopbal de aansluitingstreffer te maken.

Niet veel later bracht Feyenoord de marge weer naar twee doelpunten verschil. De Rotterdammers kregen een strafschop nadat er een overtreding werd gemaakt op Slory. Een opvallend moment was het ingrijpen van Slot. In eerste instantie stond Bannis klaar om de strafschop te nemen, maar vanaf de zijlijn riep hij dat Minteh achter de bal moest gaan staan. De 18-jarige aanvaller twijfelde geen moment en schoot raak.

Voor Feyenoord staat aanstaande woensdag alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma. Club Brugge is dan de tegenstander, en de wedstrijd wordt opnieuw gespeeld op Sportpark Smitshoek. Vanwege werkzaamheden op Varkenoord zal Feyenoord de komende weken uitwijken naar Barendrecht. Opvolgend speelt Feyenoord volgende week zaterdag tegen Royale Union Saint-Gilloise. Beide wedstrijden worden live uitgezonden en zijn te volgen via FR12.nl.

Feyenoord wint oefenwedstrijd op snikheet Sportpark Smitshoek

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther (C); Pedersen, Kasanwirjo, Hendriks, Kleijn, Milambo, Van den Belt, Bullaude, Dilrosun, Danilo, Paixão.
PEC Zwolle: Vermeer, Van Polen, Huiberts, Thy, Van den Berg, Kersten, Caschili, Chirino, Reijnders, Van der Haar en Fichtinger.

Wissels
Feyenoord:
Berger, Kroesen, Jansen, Valk Hall, Arnaud, Candelaria, Hokke, Zechiel, Hartjes, Benita, Rais, Sauer, Slory, Bannis, Minteh, Groen.
PEC Zwolle
: Hauptmeijer, Verduin, Görlich, Van Hintum, Vellios, Fontana, Kaparos, Zitman, Campagne, Dedes, Kuijpers en Oukhattou.

Lees meer over
Danilo Pereira da Silva Ezequiel Bullaude
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties