Feyenoord wint eenvoudig van Heerenveen en is klaar voor dinsdag

Feyenoord heeft een eenvoudige zege geboekt op SC Heerenveen. De Rotterdammers stonden al vrij snel op een 3-0 voorsprong. Luka Ivanušec maakte tijdens zijn basisdebuut in De Kuip na twaalf minuten zijn eerste treffer in dienst van Feyenoord. Met drie punten op zak kan de voorbereiding op de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Celtic FC beginnen.

Aan de aftrap begon Feyenoord met de sterkst mogelijke opstelling. Santiágo Gimenez begon ook in de basis. De spits arriveerde donderdag in Nederland nadat hij twee interlandwedstrijden had gespeeld. Dat de Mexicaan kampte met een jetlag was te zien op het veld. De bal sprong regelmatig van zijn voet en zijn eerste aannames waren vaak slordig. Al was Gimenez wel belangrijk met een assist op de 2-0 van Mats Wieffer.

Even daarvoor liet een andere international zijn voeten spreken. Luka Ivanušec dribbelde naar binnen en passeerde Andries Noppert in de verre hoek. Het openingsdoelpunt was voor de Kroaat zijn eerste treffer in De Kuip. Na twintig minuten spelen scoorde Igor Paixão de 3-0 en was er geen vuiltje aan de lucht in Rotterdam. De uitverkochte Kuip juichte dan ook luidkeels en hoopte op een grote uitslag

De flitsende openingsfase waarin Feyenoord enkele fraaie aanvallen op de mat legde, werd abrupt onderbroken door een doelpunt van SC Heerenveen. Simon Olsson wist Timon Wellenreuther te passeren. Tijdens de rust stond er dan ook een 3-1 tussenstand op het scorebord. Net als tegen FC Utrecht had de ploeg van trainer Arne Slot meer moeten scoren. Na rust ging Feyenoord verder waar het gebleven was.

Feyenoord begon ook goed aan de tweede helft en wist enkele goede mogelijkheden te creëren. Het was na een uur spelen Gimenez die de 4-1 wist binnen te tikken na een uitstekende voorzet van Quilindschy Hartman. De Mexicaan ging direct naar de kant en werd vervangen door Yankuba Minteh. De talentvolle Ghanees had niet veel tijd nodig om te scoren. Vijf minuten na zijn invalbeurt was Minteh trefzeker.

lingr

Ondřej Lingr was nog sneller. De aanwinst scoorde binnen één minuut na zijn invalbeurt de 6-1 en het perfecte scenario voor Slot ontvouwde zich in De Kuip. Talenten kregen de kans, krachten konden worden gespaard voor de wedstrijd tegen Celtic FC, de wisselwerking tussen Hartman en Ivanušec begon te draaien, en Minteh was vanaf de spits positie trefzeker, waardoor ook hij een serieuze optie is voor de nummer negen positie