Feyenoord waagde tijdens winterstop poging voor Luis Chávez

Feyenoord waagde tijdens winterstop poging voor Luis Chávez

Feyenoord heeft tijdens de winterstop een poging gewaagd om Luis Chávez naar De Kuip te halen, zo meldt algemeen directeur Dennis te Kloese in het praatprogramma Goedemorgen Eredivisie. De 27-jarige Mexicaanse middenvelder was concreet in beeld om de ploeg van trainer Arne Slot te versterken.

''Chávez, goede voetballer. Wij wilden hem in de winter hebben'', begint Te Kloese zijn verhaal. ''Ik ken de Mexicaanse markt erg goed. De jongens ken ik vanaf dat ze heel jong zijn, dus ik kan goed inschatten hoe hun persoonlijke situatie, familie situatie is. Dat was ook een van de overwegingen om Santi hiernaartoe te halen. In het geval van Luis of andere spelers die zich op dit moment goed laten zien in de Mexicaanse markt, wij houden daar een oogje in het zeil.''

Presentator Milan van Dongen stipte aan dat er volgens buitenlandse media in de winterstop zesenhalf miljoen euro is geboden. ''Dan weet jij meer dan ik. De Mexicaanse media roepen nog wel eens wat.'' Te Kloese maakte niet bekend of Luis Chávez ook voor de aankomende transferwindow in beeld is om Feyenoord te versterken. Met de komst van Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt lijkt de kans ook klein dat er nog een defensieve middenvelder aan de selectie wordt toegevoegd.

Drukke transferzomer
Te Kloese houdt rekening met opnieuw een drukke zomer op de transfermarkt. Feyenoord lijkt het wederom te moeten doen zonder een opvolger van technisch directeur Frank Arnesen. Te Kloese legt uit: "Vorig jaar hebben we met Frank Arnesen om tafel gezeten vanwege gezondheidsreden. Dat was niet goed voor hem en niet voor de club. Door die omstandigheden heb ik die taak op me genomen. We hebben met mensen gesproken, er is echt de intentie dat technische vlak te verbreden en de afdeling sterker te maken, meer aan scouting te doen en mensen daaraan toe te voegen.''

''Toen kwam ik op een overweging dat als ik nu mensen toe zou voegen dat de harmonie met de trainer, de staf en op het trainingscomplex zou kunnen verstoren. Het profiel van iemand die mij echt kan helpen en heel veel dingen voor de directie kan waarnamen, dat moet een beleidsbewaker zijn. Ik heb tot nu toe niet het ideale profiel gevonden om iemand in te zetten. De overweging was om dat nu zo te doen en te wachten tot we op dit moment komen en dat weer oppakken. Maar ik wil die harmonie niet verstoren tijdens het seizoen. Ik denk dat het niet goed is voor de club om het beleid aan enkele mensen op te hangen, daar zijn we nu mee bezig om te uit te breiden."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties